Διαψεύδει τις σχέσεις με παράνομη εταιρεία στοιχήματος η ΕΡΤ

Πριν μερικές ημέρες, μια καταγγελία της Δίκης, σχετικά με μια εταιρεία online στοιχήματος που δραστηριοποιείται παράνομα στην Ελλάδα και διαφημίζεται μέσω της ΕΡΤ, ανάγκασε την Εισαγγελία Αθηνών να διατάξει προκαταρκτική έρευνα. Ωστόσο, η ΕΡΤ αποφάσισε να απαντήσει στις καταγγελίες, διαψεύδοντας ότι η συγκεκριμένη εταιρεία στοιχήματος διαφημίστηκε μέσω της συχνότητάς της.

Θυμίζουμε ότι πρόκειται για μια από τις εταιρείες στοιχήματος που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας, χωρίς να έχει εξασφαλίσει την απαραίτητη άδεια. Η συγκεκριμένη, όμως, ξεχωρίζει ανάμεσα στις υπόλοιπες, αφού κατάφερε (σύμφωνα με τις καταγγελίες) να διαφημιστεί στην κρατική τηλεόραση!

 

Η καταγγελία για διαφημιστική προβολή παράνομης εταιρείας

Η καταγγελία κάνει λόγο για μια εταιρεία στοιχήματος με έδρα την Βόρεια Ρηνανία, η οποία μάλιστα, δε διαθέτει καν άδεια online στοιχήματος, αλλά μόνο επίγειου. Η υπόθεση κινητοποίησε και την Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών και εποπτεύουσα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Βιργινία Σακελλαροπούλου, η οποία ζήτησε μεταξύ άλλων να μάθει τι είδους ποσά εισέπραξε η ΕΡΤ από τη διαφημιστική προβολή της παράνομης στοιχηματικής εταιρείας.

 

Η απάντηση της ΕΡΤ

Η ΕΡΤ, όμως, αρνείται με τη σειρά της ότι διαφήμισε οποιαδήποτε παράνομη στοιχηματική εταιρεία. Η ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης αναφέρει χαρακτηριστικά: “Ουδέποτε έχει διαφημιστεί από οποιοδήποτε Μέσο της ΕΡΤ εταιρεία, η οποία δεν διαθέτει τα απαραίτητα δικαιολογητικά, όπως αυτά προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία. Ως εκ τούτου, η ΕΡΤ επιφυλάσσεται για τη χρήση κάθε νόμιμου δικαιώματός της, προκειμένου να διασφαλιστεί η αξιοπιστία της εταιρείας και το δημόσιο συμφέρον”.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.