Νόμιμα online τυχερά παιχνίδια θέλει το Michigan

Η Πολιτεία του Michigan των ΗΠΑ προσανατολίζεται στη νομιμοποίηση των online τυχερών παιχνιδιών στα όριά της και ήδη έχουν κατατεθεί δύο σχετικά νομοσχέδια που θα ανοίξουν την πόρτα σε κάθε ενδιαφερόμενο – εφόσον, φυσικά, εγκριθούν και ψηφιστούν.

Το πιο πρόσφατο από τα δύο αυτά νομοσχέδια προβλέπει, μεταξύ άλλων, αδειοδότηση των ενδιαφερομένων που θα πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις και άφθονα κέρδη για τις τοπικές Αρχές.

 

Το νομοσχέδιο H4926

Το νομοσχέδιο H4926 προβλέπει τη νομιμοποίηση των online τυχερών παιχνιδιών, εφόσον βέβαια, οι εταιρείες που τα παρέχουν έχουν λάβει την απαραίτητη έγκριση και άδεια. Αποτελεί βελτιωμένη εκδοχή του νομοσχεδίου της Γερουσίας με τον κωδικό 203 και κατατέθηκε από τον Brandt Iden.

Σε αυτό συμπεριλαμβάνεται η πρόταση για τη νομιμοποίηση των online τυχερών παιχνιδιών, οι προϋποθέσεις αδειοδότησης και τα έσοδα που θα κατευθυνθούν προς τα δημόσια ταμεία. Για παράδειγμα, προβλέπεται η αδειοδότηση των εταιρειών που υα πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις (όπως το να διεξάγουν ήδη με άδεια επίγεια τυχερά παιχνίδια και η προσφορά online πόκερ), αλλά και η συνεργασία με εταιρείες τυχερών παιχνιδιών που έχουν ήδη αποκτήσει άδεια νόμιμης λειτουργίας σε άλλες Πολιτείες των ΗΠΑ. Επιπλέον, η αξία των αδειών ορίζεται ως εξής: 100.00 δολάρια για την αίτηση, 200.000 δολάρια  για τα πέντε πρώτα χρόνια λειτουργίας και 100.000 για κάθε επόμενο και 105.000 δολάρια για την εξασφάλιση ηλεκτρονικής πλατφόρμας και άδειας λιανικής. Παράλληλα, κάθε εταιρεία θα πληρώνει το 15% των κερδών της σε φόρους.

 

Το μέλλον του νομοσχεδίου

Το εν λόγω νομοσχέδιο προβλέπει τη χρονική πίστωση ενός έτους στις αρμόδιες Αρχές, προκειμένου να προβλέψουν κάθε νομική λεπτομέρεια για τη λειτουργία της online αγοράς τυχερών παιχνιδιών στο Michigan, γεγονός που σημαίνει ότι δε θα τεθεί άμεσα σε ισχύ, ακόμη κι αν τελικά μετατραπεί σε νόμο. Πριν ακόμη φτάσει στο συγκεκριμένο στάδιο, θα πρέπει να εγκριθεί από την αρμόδια επιτροπή νομικής αναθεώρησης και έπειτα να τεθεί προς ψήφιση.


Διαβάστε επίσης Ανατρέπεται η απαγόρευση στοιχήματος στις ΗΠΑ;

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.