Άνω του 1 δις ευρώ τα έσοδα της γαλλικής στοιχηματικής αγοράς

Η αρμόδια ρυθμιστική Αρχή της γαλλικής αγοράς τυχερών παιχνιδιών ανακοίνωσε τα επικαιροποιημένα οικονομικά αποτελέσματα για το 2018 και, σύμφωνα με αυτά, οι επιδόσεις της αγοράς ήταν κάτι παραπάνω από ικανοποιητικές! Σύμφωνα με τους αρμόδιους, τα έσοδα των εταιρειών τυχερών παιχνιδιών ξεπέρασαν το 1 δις ευρώ και παρουσίασαν την μεγαλύτερη ετήσια αύξηση στην ιστορία της αγοράς της Γαλλίας.

Τον σημαντικότερο ρόλο σε αυτές τις επιδόσεις έπαιξε το στοίχημα, αλλά και το πόκερ. Στην πρώτη περίπτωση, καθοριστικός παράγοντας ήταν το Μουντιάλ της Ρωσίας, ενώ στη δεύτερη η απόφαση για τη δημιουργία κοινής βάσης παιχτών, σε συνεργασία με άλλες χώρες.

 

Τα οικονομικά αποτελέσματα της αγοράς τυχερών παιχνιδιών

Αναλυτικότερα, η ARJEL ανακοίνωσε πως τα έσοδα της αγοράς τυχερών παιχνιδιών άγγιξαν τα 1,2 δις ευρώ μέσα στους 12 μήνες του 2018. Πρόκειται για μια αύξηση 244 εκατομμυρίων ευρώ (25%), σε σχέση με αντίστοιχα έσοδα του 2017, τη μεγαλύτερη που έχει σημειωθεί σε ετήσια βάση, από το 2013 που άνοιξε η αγορά της Γαλλίας έως σήμερα.

Το μεγαλύτερο μερίδιο εσόδων, πάντως, ανήκει στο στοίχημα. Τα στοιχεία των αρμοδίων δείχνουν ότι το στοίχημα (online και επίγειο) εξασφάλισε έσοδα 691 εκατομμυρίων ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση της τάξης του 46%, σε σχέση με το 2017! Βέβαια, σημαντικό ρόλο σε αυτό έπαιξε το Μουντιάλ της Ρωσίας, το οποίο, όχι μόνο αποτέλεσε το πιο δημοφιλές στοιχηματικό γεγονός της χρονιάς, αλλά έφερε και την εθνική ομάδα της Γαλλίας στην κορυφή του κόσμου. Όπως είναι φυσικό, τα στοιχήματα έπεσαν βροχή καθ’ όλη την πορεία της εθνικής στο Μουντιάλ.

Παράλληλα, σημαντική ήταν και η συνεισφορά του online πόκερ στα έσοδα της γαλλικής αγοράς. Θυμίζουμε ότι μέσα στο 2018, η Γαλλία, η Ισπανία και η Πορτογαλία αποφάσισαν να συνεργαστούν και να ενώσουν τη βάση παιχτών τους. Η αύξηση που σημειώθηκε σε πιθανούς αντιπάλους για τους Γάλλους παίχτες στα πόκερ rooms είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση της δημοτικότητας του παιχνιδιού.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.