Προς νομιμοποίηση του στοιχήματος οδεύει η Ουκρανία

Η Ουκρανία οδεύει προς νομιμοποίηση του στοιχήματος, οχτώ περίπου χρόνια μετά την απαγόρευση των τυχερών παιχνιδιών στη χώρα. Ο πρωθυπουργός της χώρας έκανε αποδεκτή την επιστολή του υπουργού Οικονομικών, στην οποία υπόσχεται να επαναφέρει την αγορά στοιχήματος στην Ουκρανία, έως το 2018.

H υπόσχεση αυτή έχει, φυσικά, σκοπό την αύξηση των εσόδων για το ουκρανικό Δημόσιο, στο πλαίσιο της διαβεβαίωσης προς το ΔΝΤ ότι η χώρα μπορεί να λάβει το πακέτο οικονομικής ενίσχυσης ύψους 16,5 εκατομμυρίων ευρώ. Η Ουκρανία έχει ήδη λάβει το 1 εκατομμύριο ευρώ του πακέτου, το οποίο όμως συνοδευόταν από την προειδοποίηση ότι απαιτούνται σημαντικές μεταρρυθμίσεις στον τομέα της ανάπτυξης.

 

Τα σχέδια της ουκρανικής κυβέρνησης

Σε αυτό το πνεύμα, λοιπόν, η ουκρανική κυβέρνηση αναζητά έσοδα και ο τομέας των online τυχερών παιχνιδιών αποτελεί “αγκάθι” εδώ και χρόνια, καθώς το Δημόσιο ζημιώνεται από τη μη νόμιμη δραστηριοποίηση των στοιχηματικών εταιρειών του εξωτερικού.

Τα σχέδια για τη νομιμοποίηση του στοιχήματος και των υπόλοιπων τυχερών παιχνιδιών είχαν ξεκινήσει πριν δύο περίπου χρόνια. Ωστόσο, οι προτάσεις της κυβέρνησης και τα οικονομικά αντίτιμα που ζητούσε κρίθηκαν πολύ υψηλά και οι στοιχηματικές εταιρείες δεν έδειξαν ενδιαφέρον, με αποτέλεσμα να χαθούν και άλλα πιθανά κέρδη – σχεδόν 500 εκατομμύρια ευρώ.

Οι νέες προτάσεις, όμως, κρίνονται πιο λογικές και συμφέρουσες για τις στοιχηματικές εταιρείες που θα ενδιαφερθούν να δραστηριοποιηθούν νόμιμα στη χώρα. Ωστόσο, δε γνωρίζουμε ακόμη ποιες πτυχές του στοιχήματος και των τυχερών παιχνιδιών θα νομιμοποιηθούν.

 

Η περίπτωση της Κριμαίας

Παράλληλα, η μεταμόρφωση της Κριμαίας σε ελεύθερη περιοχή για τα τυχερά παιχνίδια συνεχίζεται. Ο πρωθυπουργός της Κριμαίας ανέφερε πως υπάρχουν προβλέψεις που επιτρέπουν στην περιοχή να αποφύγει τις διεθνείς οικονομικές κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία και πως ήδη συζητά με ενδιαφερόμενους επενδυτές. Ο ίδιος, όμως, δε θέλησε να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.