Ηνωμένο Βασίλειο: Μειώθηκε η έκθεση των παιδιών σε στοιχηματικές διαφημίσεις

Μια νέα έκθεση της ASA (Advertising Standards Authority), της ρυθμιστικής Αρχής στον τομέα της διαφήμισης στο Ηνωμένο Βασίλειο, δείχνει ότι η έκθεση των παιδιών σε στοιχηματικές διαφημίσεις έχει μειωθεί τα τελευταία χρόνια. Τα αποτελέσματα της έκθεσης δείχνουν ότι υπάρχει μια σταθερή πτώση στην έκθεση ανηλίκων σε διαφημίσεις τυχερών παιχνιδιών, αλλά τα επίπεδα έκθεσης παραμένουν υψηλότερα, σε σχέση με αρκετά χρόνια πριν.

Η νέα έκθεση της ASA αφορά στις τηλεοπτικές διαφημίσεις, οι οποίες αποτελούν πεδίο διαμάχης ανάμεσα σε νόμιμες εταιρείες τυχερών παιχνιδιών και πολιτικούς ή άλλους φορείς. Άλλωστε, τους τελευταίους μήνες, στο πλαίσιο της αναθεώρησης του νόμου για τα τυχερά παιχνίδια στο Ηνωμένο Βασίλειο, έχει συζητηθεί ουκ ολίγες φορές το ενδεχόμενο καθολικής απαγόρευσης των τηλεοπτικών διαφημίσεων που προβάλλουν τυχερά παιχνίδια.

 

Τι δείχνει η έκθεση της ASA;

Σύμφωνα με την έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα η ASA, τα παιδιά στο Ηνωμένο Βασίλειο παρακολουθούν λιγότερες στοιχηματικές διαφημίσεις στην τηλεόραση, σε σχέση με το 2013, αλλά περισσότερες, σε σχέση με το 2008. Αναλυτικότερα, αναφέρεται ότι κατά το 2020, τα παιδιά παρακολουθούσαν κατά μέσο όρο 2,8 στοιχηματικές διαφημίσεις ανά εβδομάδα. Ο μέσος όρος είναι χαμηλότερος από το 4,4 του 2013, αλλά υψηλότερος από το 2,2 του 2008.

Παράλληλα, η έκθεση αναφέρει ότι τα παιδιά παρακολούθησαν μόλις το 16,3% των διαφημίσεων που παρακολούθησαν οι ενήλικες. Με άλλα λόγια, τα παιδιά παρακολούθησαν λιγότερες από μία διαφημίσεις στοιχήματος για κάθε πέντε που παρακολούθησαν οι ενήλικες. Το αντίστοιχο ποσοστό του 2008 ήταν πολύ μεγαλύτερο, καθώς άγγιζε το 38,6%.

H έκθεση της ASA αναφέρει ότι οι στοιχηματικές διαφημίσεις αποτέλεσαν το 2,7% του συνόλου των διαφημίσεων που παρακολούθησαν τα παιδιά στην τηλεόραση. Αυτό αποτελεί αύξηση, σε σχέση με το 2018 (2,2%).

Τέλος να θυμίσυμε και τα στοιχεία που είχε ανακοινώσει η ASA τον Νοέμβριο του 2020 που αφορούν την έκθεση των ανηλίκων σε στοιχηματικές διαφημίσεις από τον Ιούλιο μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2020.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.