1 εκατομμύριο ευρώ για αντιμετώπιση του εθισμού στον τζόγο αναζητά η Κύπρος

Η αρμόδια ρυθμιστική Αρχή της στοιχηματικής αγοράς στην Κύπρο αναζητά χρηματοδότηση ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ, προκειμένου να δημιουργήσει ένα δίκτυο πρόληψης και αντιμετώπισης των προβλημάτων εθισμού στον τζόγο. Οι αρμόδιοι έχουν ήδη ζητήσει τα χρήματα από την κυπριακή κυβέρνηση, ενώ παράλληλα έχουν ξεκινήσει μια καμπάνια ευαισθητοποίησης των πολιτών και των σχετικών φορέων.

Αν και η Κύπρος δεν αντιμετωπίζει κάποιο σημαντικό πρόβλημα εθισμού στον τζόγο (παρά τη γιγάντωση της αγοράς τυχερών παιχνιδιών τους τελευταίους μήνες), οι αρμόδιοι θέλουν να προλάβουν τις εξελίξεις και να στήσουν ένα άκρως αποτελεσματικό δίκτυο πρόληψης και αντιμετώπισης του φαινομένου.

 

Τα σχέδια της αρμόδιας ρυθμιστικής Αρχής

Τα χρήματα που ζητά η Εθνική Αρχή Στοιχημάτων στην Κύπρο θα χρησιμοποιηθούν στο σύνολό τους, προκειμένου να προληφθούν και να καταπολεμηθούν προβλήματα εθισμού στον τζόγο. Οι αρμόδιοι σκοπεύουν να ξεκινήσουν μια σειρά από πρωτοβουλίες που θα προωθούν τον υπεύθυνο στοιχηματισμό, ενώ παράλληλα επιθυμούν να στήσουν ένα δίκτυο αντιμετώπισης των προβλημάτων από ειδικούς.

Πολλά από τα χρήματα, άλλωστε, θα καταλήξουν στην ενίσχυση των υπαρχουσών υποδομών αντιμετώπισης εθισμού στον τζόγο, ενώ παράλληλα θα δημιουργηθούν νέες υποδομές, με τη βοήθεια επαγγελματιών και ειδικών. Τα νέα κέντρα θα αναλαμβάνουν να θεραπεύουν ασθενείς από την εξάρτησή τους, ενώ παράλληλα θα ενημερώνουν και θα προειδοποιούν άλλους παίχτες. Επιπλέον, η ενημέρωση για τους κινδύνους που κρύβουν τα τυχερά παιχνίδια θα είναι εντατική και θα πραγματοποιείται ακόμη και σε σχολεία.

Τέλος, η αρμόδια Αρχή ζητά και τη δημιουργία μιας online πλατφόρμας, μέσω της οποίας οι παίχτες θα μπορούν να ζητούν τον εθελοντικό αποκλεισμό τους από κάθε τυχερό παιχνίδι που διεξάγεται νόμιμα στην Κύπρο. Τέτοιου είδους προγράμματα λειτουργούν και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, με μικρότερη ή μεγαλύτερη επιτυχία.

Η χρονική συγκυρία, πάντως, δεν είναι καθόλου τυχαία. Άλλωστε, η αγορά τυχερών παιχνιδιών της Κύπρου βρίσκεται σε κατακόρυφα ανοδική πορεία, χάρη μεταξύ άλλων και στα επίγεια καζίνο που λειτουργούν για πρώτη φορά στη χώρα.

 Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.