Θεραπεία εξάρτησης από τον τζόγο μέσω… ρινικού σπρέι;

Μια ομάδα γιατρών από τη Φινλανδία ετοιμάζεται να ξεκινήσει μια νέα έρευνα που φιλοδοξεί να επιβεβαιώσει αν ένα ρινικό σπρέι που χρησιμοποιείται κατά κόρον στην αγορά μπορεί να θεραπεύσει την εξάρτηση από τον τζόγο! Οι υπεύθυνοι έχουν ήδη βρει 30 εθελοντές και αναζητούν ακόμη περισσότερους, προκειμένου να ολοκληρώσουν την έρευνα.

Η έρευνα θα πραγματοποιηθεί από το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας της Φινλανδίας (THL) και βασίζεται στις αποδεδειγμένες θεραπευτικές ιδιότητες ενός ρινικού σπρέι. Πρόκειται για ένα σπρέι που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία εξαρτήσεων από οπιούχες ουσίες και χρησιμοποιείται κατά κόρον στην φινλανδική και αμερικανική αγορά.

 

Πώς μπορεί ένα σπρέι να θεραπεύσει την εξάρτηση;

Το εν λόγω φάρμακο περιέχει μια δραστική ουσία της ναλοξόνης και χρησιμοποιείται από το 1961 για να θεραπεύσει ασθενείς από υπερβολική δόση ηρωίνης και άλλων οπιούχων ουσιών. Αρχικά, κυκλοφορούσε σε ενέσιμη μορφή, αλλά από το 2014 μετατράπηκε σε ρινικό σπρέι.

Το εν λόγω σπρέι φάνηκε αποτελεσματικό στο να καταπολεμά επιπλέον και τα συμπτώματα εθισμού στα ναρκωτικά, με αποτέλεσμα η ιατρική ομάδα του THL να θέλει να διαπιστώσει την αποτελεσματικότητά του και στην καταπολέμηση άλλων εθισμών, όπως αυτός στον τζόγο. Πρόκειται, για τη δεύτερη έρευνα τέτοιου είδους (πραγματοποιήθηκε μία ακόμη πριν πέντε χρόνια από το THL, με τη χρήση χαπιών ναλοξόνης και τα αποτελέσματα ήταν θετικά) και οι υπεύθυνοι αναζητούν ακόμη περισσότερους εθελοντές.

 

Το πρόβλημα εθισμού στον τζόγο στη Φινλανδία

Αν και φαίνεται κάπως παράδοξο, η Φινλανδία δεν είναι ξένη στα προβλήματα που προκαλεί ο εθισμός στον τζόγο. Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα, το 1,5% των Φινλανδών αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα εθισμού στον τζόγο, ενώ 18% ακόμη κινδυνεύουν να τα αποκτήσουν.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.