Αύξηση της φορολογίας των στοιχηματικών εταιρειών εξετάζει η Ρωσία

Η ρωσική Βουλή αναμένεται να ψηφίσει την επόμενη εβδομάδα σε ένα νέο νομοσχέδιο που θα επηρεάσει τη φορολογία που καλούνται να πληρώσουν οι στοιχηματικές εταιρείες (μα και οποιοσδήποτε άλλος πάροχος τυχερών παιχνιδιών, επίγειων ή online) που δραστηριοποιούνται νόμιμα στη χώρα.

Η ψηφοφορία στη Βουλή θα πραγματοποιηθεί στις 10 Νοεμβρίου και θα κρίνει σε σημαντικό βαθμό τη λειτουργία κάθε εταιρείας στοιχηματισμού και τυχερών παιχνιδιών που δραστηριοποιείται στη Ρωσία, καθώς οι αυξήσεις στη φορολογία αναμένεται να είναι μεγάλες.

 

Οι αλλαγές που μπορεί να φέρει το νομοσχέδιο

Εφόσον το νομοσχέδιο ψηφιστεί και περάσει από τη Βουλή, οι πάροχοι τυχερών παιχνιδιών (στοίχημα, καζίνο, πόκερ και άλλα) μπορεί να κληθούν να πληρώνουν έως και τους δεκαπλάσιους φόρους σε σχέση με σήμερα! Το ρωσικό υπουργείο Οικονομικών έκρινε ότι έχει ανάγκη περισσότερα έσοδα στον συγκεκριμένο τομέα και αποφάσισε να αυξήσει τους φόρους, μετά από 13 χρόνια σταθερότητας. Σύμφωνα με τις διατάξεις του νομοσχεδίου (το οποίο αποτελεί κομμάτι του προϋπολογισμού της κυβέρνησης για το 2018-2020), η φορολογία στο στοίχημα και στα υπόλοιπα τυχερά παιχνίδια θα διπλασιαστεί από 1ης Ιανουαρίου 2018 και θα συνεχίζει να αυξάνεται σταδιακά έως το 2020.

Οι συγκεκριμένες αλλαγές θα επηρεάσουν σημαντικά τη λειτουργία των στοιχηματικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται online στη Ρωσία, αλλά ακόμη περισσότερο θα “πληγώσουν” όσους προσφέρουν επίγειες υπηρεσίες. Οι εταιρείες αυτές, άλλωστε δεν πλήρωναν έως σήμερα κανέναν φόρο, πέρα από την υποχρεωτική συνδρομή διατήρησης της άδειας παροχής υπηρεσιών στον τομέα τυχερών παιχνιδιών.

 

H εικόνα της αγοράς στοιχήματος στη Ρωσία

Αν και η Ρωσία αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες χώρες στον κόσμο, η αγορά στοιχήματος είναι αρκετά περιορισμένη. Σύμφωνα με το νόμο, άλλωστε, κάθε τυχερό παιχνίδι είναι παράνομο στη ρωσική επικράτεια, με εξαίρεση τις επαρχίες του Altay, του Primorie και του Kaliningrad, καθώς και την περιοχή ανάμεσα στα σύνορα του Krasnodar και του Rostov. Σε αυτές τις επαρχίες μπορούν να δραστηριοποιηθούν νόμιμα οι στοιχηματικές εταιρείες, προσφέροντας τις υπηρεσίες τους. Πλέον, όμως, θα το κάνουν με αρκετά μεγαλύτερη φορολογία.

Διαβάστε επίσης Σε αυξημένα στοιχηματικά έσοδα ελπίζει η Ρωσία

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.