Διπλά χρήσιμη η αύξηση των νόμιμων στοιχηματικών διαφημίσεων στη Νορβηγία

Σύμφωνα με νέα στοιχεία, τα έσοδα του διαφημιστικού τομέα στον χώρο του στοιχήματος στη Νορβηγία αυξήθηκαν μέσα στο τελευταίο έτος, καθώς οι νόμιμες εταιρείες στοιχηματισμού επένδυσαν περισσότερα χρήματα στην προβολή τους, κυρίως μέσω της τηλεόρασης, μα και άλλων μέσων. Η αύξηση αυτή, μάλιστα, έγινε δεκτή με επιδοκιμασία από την αρμόδια ρυθμιστική Αρχή της Νορβηγίας, καθώς ενισχύει το νόμιμο στοίχημα έναντι του παράνομου.

Συγκεκριμένα, η Αρχή ρύθμισης της αγοράς των ΜΜΕ στη Νορβηγία, η Medietilsynet, χαιρέτισε την αύξηση στη διαφημιστική δαπάνη των νόμιμων στοιχηματικών εταιρειών, καθώς και την αύξηση τηλεοπτικών διαφημίσεων στοιχήματος, λέγοντας ότι βοηθά στην καταπολέμηση του παράνομου στοιχήματος.

 

Η σημασία της ενισχυμένης διαφημιστικής παρουσίας των στοιχηματικών εταιρειών

Πέρα από το προφανές, ότι δηλαδή η βιομηχανία του στοιχήματος ενισχύει τη νορβηγική διαφημιστική αγορά, η αύξηση των νόμιμων στοιχηματικών διαφημίσεων χρησιμεύει και ως μέσο πληροφόρησης, για τις στοιχηματικές ιστοσελίδες που λειτουργούν νόμιμα στη χώρα. Παράλληλα, η αύξηση της διαφημιστικής προβολής των νόμιμων στοιχηματικών εταιρειών συνοδεύτηκε και από τη μείωση της αντίστοιχης των παράνομων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Medietilsynet, οι τρεις νόμιμες στοιχηματικές εταιρείες της Νορβηγίας, οι Norsk Tipping, Rikstoto και Pantelotteriet αύξησαν τα έξοδά τους για διαφημιστική προβολή κατά 31%. Η αύξηση αυτή έρχεται να λειτουργήσει ως αντίβαρο στη μείωση του 3% που παρουσίασαν τα έσοδα των διαφημιστικών εταιρειών από το σύνολο των στοιχηματικών διαφημίσεων, από νόμιμες ή παράνομες εταιρείες.

Άλλωστε, οι παράνομες στοιχηματικές εταιρείες, που μπορούν να διαφημίζονται στη Νορβηγία, μείωσαν τα διαφημιστικά έξοδά τους κατά 10%. Την ευθύνη για αυτή τη μείωση φέρουν και οι αυστηρότεροι νόμοι για το παράνομο στοίχημα που ισχύουν στη χώρα και που καθιστούν τη Νορβηγία αφιλόξενη για εταιρείες που δραστηριοποιούνται χωρίς άδεια.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.