Αυστηρότεροι νόμοι για τις διαφημίσεις που αφορούν το στοίχημα στο Βέλγιο

Οι στοιχηματικές εταιρείες που λειτουργούν νόμιμα στο Βέλγιο έχουν πλέον να αντιμετωπίσουν αυστηρότερους νόμους για τη διαφήμιση και την προώθησή τους, όχι μόνο στην τηλεόραση και στο ραδιόφωνο, αλλά και μέσα στα γήπεδα. Ο νέος νόμος που ενέκρινε το υπουργικό συμβούλιο της χώρας περιορίζει σημαντικά τις διαφημιστικές δυνατότητες των εταιρειών στοιχήματος, ενώ παράλληλα απαγορεύει ουσιαστικά τις χορηγίες προς ομάδες και αθλητές.

Το νομοσχέδιο που πρότεινε ο υπουργός Δικαιοσύνης του Βελγίου εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο και μόλις τεθεί σε ισχύ θα φέρει αρκετές αλλαγές στην στοιχηματική αγορά της αγοράς, μεταξύ των οποίων και η αύξηση της κατώτατης ηλικίας στοιχηματισμού στα 21 έτη, αλλά και η καθολική απαγόρευση των χορηγιών προς τον αθλητισμό.

 

Οι διατάξεις του νέου νόμου

Βασικό μέλημα του νέου νόμου είναι να περιορίσει την προβολή των στοιχηματικών εταιρειών, ειδικά προς τους ανήλικους. Για αυτό το λόγο, απαγορεύεται η προβολή οποιασδήποτε διαφήμισης στοιχηματικής εταιρείας σε τηλεόραση και ραδιόφωνο πριν τις 8 το βράδυ. Επιπλέον, απαγορεύεται η προβολή στοιχηματικών διαφημίσεων κατά τη διάρκεια ζωντανών αθλητικών μεταδόσεων, αλλά και για 15 λεπτά πριν και μετά από την προβολή προγραμμάτων που απευθύνονται σε παιδιά.

Η αυστηρότερη ρύθμιση του νέου νόμου, όμως, αφορά στις χορηγίες των στοιχηματικών εταιρειών προς ομάδες και αθλητές του Βελγίου. Σύμφωνα με το νόμο, δε μπορεί πλέον μια στοιχηματική εταιρεία να προβάλλεται σε αθλητικό εξοπλισμό. Φυσικά, σε αυτή την κατηγορία εμπίπτουν και οι φανέλες ποδοσφαιριστών και άλλων αθλητών.

 

Οι συνέπειες του νέου νόμου

Πέρα από το γεγονός ότι ο νέος νόμος θα περιορίσει σημαντικά τις ευκαιρίες προβολής των στοιχηματικών εταιρειών που λειτουργούν νόμιμα στο Βέλγιο, αναμένεται να επηρεάσει σημαντικά και τα έσοδα των ποδοσφαιρικών ομάδων. Άλλωστε, πολλοί βελγικοί σύλλογοι έχουν προχωρήσει σε συνεργασίες με εταιρείες του στοιχήματος. Πλέον, όμως, που η συγκεκριμένη πρακτική απαγορεύεται από το νόμο, οι ομάδες θα πρέπει να στερηθούν τα χρήματα των χορηγιών.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.