Μειώνει τη φορολογία των online εταιριών στοιχήματος η Ισπανία

Οι Ισπανοί νομοθέτες αποφάσισαν να μειώσουν τους φόρους που πληρώνουν οι εταιρίες που δραστηριοποιούνται νόμιμα στο online στοίχημα. Η μείωση έχει ήδη τεθεί σε ισχύ και περιλαμβάνεται μέσα στον προϋπολογισμό που κατέθεσε η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με το νέο νόμο, λοιπόν, οι online στοιχηματικές εταιρίες θα καλούνται στο εξής να πληρώνουν φόρο μειωμένο κατά 5%, σε σχέση με αυτόν που πλήρωναν έως σήμερα. Η μείωση, όμως, ισχύει για συγκεκριμένες περιπτώσεις – σε κάποιες άλλες, ο προβλεπόμενος φόρος είτε έχει μείνει σταθερός είτε έχει αυξηθεί.

 

Οι αλλαγές στους φόρους που πληρώνουν οι στοιχηματικές εταιρίες στην Ισπανία

Αναλυτικότερα, οι εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα του online στοιχήματος θα πληρώνουν μειωμένο φόρο, στο 20% από το 25%. Η μείωση ισχύει για το online στοίχημα σταθερών αποδόσεων, σε αθλήματα και άλλα γεγονότα, σε ιπποδρομίες, σε ανταλλακτήρια, αλλά και σε online καζίνο, πόκερ και bingo. Αντίθετα, όσοι προσφέρουν αμοιβαίο στοίχημα στις ιπποδρομίες θα αναγκαστούν να πληρώνουν το 25% αντί του 20% που ίσχυε έως σήμερα. Και στις δύο περιπτώσεις, ο φόρος υπολογίζεται με βάση τα μεικτά έσοδα των νόμιμων εταιριών στοιχήματος.

Εξαίρεση στη μείωση αποτελούν και οι εταιρίες που εδρεύουν σε Ceuta και Melilla, στις βόρειες ακτές του Μαρόκο. Οι εταιρίες αυτές πλήρωναν ούτως ή άλλως μειωμένο φόρο (10%), ο οποίος θα παραμείνει ίδιος.

 

Οι αλλαγές που θα φέρει η χαμηλότερη φορολογία

Οι νέοι φόροι ισχύουν ήδη από την 1η Ιουλίου και πολλές στοιχηματικές εταιρίες, που ήδη δραστηριοποιούνται νόμιμα στη χώρα ή έχουν βλέψεις για είσοδο στην ισπανική αγορά, έχουν χαιρετίσει το νέο καθεστώς. Πολλές εταιρίες, άλλωστε, έχουν διαμαρτυρηθεί στο παρελθόν για την υψηλή φορολογία που ίσχυε έως τώρα, χαρακτηρίζοντάς την ακόμη και απαγορευτική.

Και μπορεί το ισπανικό Δημόσιο να χάσει αρχικά κάποια χρήματα από τους μειωμένους φόρους, αλλά το γεγονός ότι πολλές εταιρίες πλέον βλέπουν με άλλο μάτι την είσοδό της στην αγορά online στοιχήματος της Ισπανίας θα λειτουργήσει ευεργετικά για την ανάπτυξη της αγοράς, αλλά και των εσόδων που θα φέρει στο κράτος.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.