Νομοσχέδιο για τη νομιμοποίηση του online στοιχήματος στη Λευκορωσία

Ο υπουργός Οικονομικών της Λευκορωσίας, Sergei Nalivaiko, έχει ξεκινήσει την προώθηση ενός νέου νομοσχεδίου που θα νομιμοποιήσει επίσημα το online στοίχημα και θα βάλει μια τάξη στην αγορά της χώρας. Το νέο νομοσχέδιο έχει σκοπό να δημιουργήσει ένα ικανό νομικό πλαίσιο, το οποίο θα στοχεύει στην εξασφάλιση πόρων από το κράτος, μέσω της φορολογίας.

Θυμίζουμε ότι στη Λευκορωσία το online στοίχημα δεν απαγορεύεται. Ωστόσο, δεν υπάρχει και κάποιος νόμος που να ορίζει τη λειτουργία του και να ρυθμίζει την αγορά. Αποτέλεσμα αυτού είναι να δραστηριοποιείται ελεύθερα στη χώρα κάθε εταιρία στοιχήματος που το επιθυμεί, χωρίς να έχει αποκτήσει κάποια άδεια και χωρίς, φυσικά, να πληρώνει φόρους.

 

Το προβλέπει το νέο νομοσχέδιο;

Το νέο νομοσχέδιο, το οποίο δε γνωρίζουμε πότε ακριβώς θα είναι έτοιμο προς ψήφιση, προβλέπει τη δημιουργία μιας κρατικής πλατφόρμας, μέσω της οποίας θα δραστηριοποιούνται οι στοιχηματικές εταιρίες του εξωτερικού. Η συγκεκριμένη πλατφόρμα θα ελέγχει τους τζίρους και τα έσοδα των εταιριών και θα υπολογίζει αυτόματα τους φόρους.

Βέβαια, η διαδικασία ολοκλήρωσης, ψήφισης και υιοθέτησης των νέων νόμων μπορεί να καθυστερήσει έως και ένα χρόνο, σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, όμως, όταν τεθεί σε ισχύ, τα δημόσια ταμεία υπολογίζεται να εισπράξουν φόρους έως και 5 εκατομμυρίων ευρώ. Τα χρήματα αυτά χάνονται σήμερα από το Δημόσιο, καθώς οι στοιχηματικές εταιρίες που δραστηριοποιούνται online στη χώρα δεν είναι υποχρεωμένες να πληρώσουν τον παραμικρό φόρο.

 Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.