Πιέζει για νόμο στην Ολλανδία η EGBA

Η EGBA (European Gaming and Betting Association) συνεχίζει να πιέζει τους νομοθέτες στην Ολλανδία, προκειμένου να νομιμοποιήσουν το στοίχημα και να ρυθμίσουν την αγορά. Οι υπεύθυνοι υπενθυμίζουν πως η Ολλανδία είναι μία από τις μόλις τρεις χώρες της Ευρώπης που δεν έχουν προβλέψει ρύθμιση της αγοράς του στοιχήματος και πως αυτή τους η συμπεριφορά ευνοεί τον παράνομο στοιχηματισμό.

Επιπλέον, η EGBA τονίζει το γεγονός ότι υπάρχει ήδη ένα νομοσχέδιο για τη ρύθμιση της αγοράς του στοιχήματος, ήδη από το 2016, το οποίο όμως παραμένει στο συρτάρι, παρά τις προσπάθειες των υπευθύνων.

 

Οι πιέσεις της EGBA προς την ολλανδική κυβέρνηση

Η EGBA διάλεξε τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, προκειμένου να πιέσει για την υιοθέτηση ενός νέου νόμου, καθώς διενεργείται συζήτηση στη Γερουσία, σχετικά με το νομοσχέδιο του 2016. Η συζήτηση αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα και οι διαφωνίες κάποιων Γερουσιαστών ενδέχεται να προκαλέσουν ακόμη μεγαλύτερες καθυστερήσεις στο πλάνο θέσπισης ενός νέου νόμου.

Για αυτό το λόγο, η EGBA τονίζει την ανάγκη της θέσπισης ενός νόμου που θα ρυθμίζει την αγορά στοιχήματος στη χώρα. Η έλλειψη ρυθμιζόμενης αγοράς, άλλωστε, προκαλεί τεράστιες ζημίες στο Δημόσιο, αλλά και στους παίχτες, οι οποίοι καταφεύγουν σε online στοιχηματικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται χωρίς άδεια στη χώρα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της EGBA, άλλωστε, η Ολλανδία χάνει περίπου 175 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο, από φόρους που θα εισέπραττε, αν είχε νομιμοποιήσει το online στοίχημα. Επιπλέον, 1,9 εκατομμύρια Ολλανδοί (πάνω από το 10% του πληθυσμού) καταφεύγουν σε παράνομες στοιχηματικές ιστοσελίδες, αφού δεν έχουν κάποια νόμιμη εναλλακτική.

Η EGBA, τέλος, έπλεξε το εγκώμιο του υπουργού Sander Dekker, ο οποίος έχει αναλάβει την ολοκλήρωση και την προώθηση του νομοσχεδίου που θα βάλει τέλος στη σημερινή εικόνα της ολλανδικής αγοράς.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.