Έκτακτοι περιορισμοί για τις στοιχηματικές διαφημίσεις στην Ισπανία

Η Ισπανία είχε ανακοινώσει την πρόθεσή της να εισάγει μια σειρά περιορισμών στη διαφημιστική αγορά, όσον αφορά στις διαφημίσεις εταιρειών στοιχήματος και άλλων τυχερών παιχνιδιών και ο νέος νόμος αναμενόταν να τεθεί σε ισχύ τους επόμενους μήνες. Η κατάσταση που επικρατεί στη χώρα, όμως, λόγω των έκτακτων μέτρων αντιμετώπισης του κορωναϊού, ανάγκασε τους αρμόδιους, όχι να καθυστερήσουν την εφαρμογή των νόμων, αλλά να την επισπεύσουν.

Ο νόμος που ισχύει για τις στοιχηματικές διαφημίσεις, μάλιστα, περιέχει πλέον κάποιους συμπληρωματικούς περιορισμούς, ώστε να προστατέψει αποτελεσματικότερα τους παίχτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα εθισμού στον τζόγο, τώρα που είναι αναγκασμένοι να παραμείνουν κλεισμένοι στα σπίτια τους.

 

Οι νέοι περιορισμοί στις διαφημίσεις της Ισπανίας

Ο νόμος που θα έμπαινε σε ισχύ υπό κανονικές συνθήκες προέβλεπε ότι οι διαφημίσεις τυχερών παιχνιδιών θα μπορούσαν να προβάλλονται μόνο από τη 1 το βράδυ έως τις 5 τα ξημερώματα. Μόνη εξαίρεση θα αποτελούσαν οι διαφημίσεις κατά τη ζωντανή μετάδοση αθλητικών γεγονότων από τις 8 το βράδυ και έπειτα. Εξαιτίας της πανδημίας, όμως, δεν υπάρχουν τέτοιες μεταδόσεις, οπότε οι στοιχηματικές διαφημίσεις μπορούν να προβάλλονται μόνον μετά τη 1 το βράδυ.

Ο νόμος απαγορεύει επίσης την προσωπική επικοινωνία και ενημέρωση για νέες προσφορές, μέσω e-mail ή social media. Επιπλέον, οι εταιρείες τυχερών παιχνιδιών απαγορεύεται να λανσάρουν καμπάνιες προσφορών, που ανταμείβουν τους παίχτες που θα συμμετάσχουν. Τέλος, οι διαφημίσεις στην Ισπανία δε μπορούν να αναφερθούν στον κορωναϊό ή να προτείνουν τυχερά παιχνίδια ως αντίδοτο στη βαρεμάρα.

 

Οι λόγοι για τους νέους περιορισμούς

Ο συγκεκριμένος νόμος θα έμπαινε σε ισχύ ούτως ή άλλως, αλλά με λιγότερους περιορισμούς. Ωστόσο, οι υπεύθυνοι αναγκάστηκαν να επισπεύσουν τη διαδικασία και να προσθέσουν νέους περιορισμούς, εξαιτίας της ανόδου που παρατηρήθηκε στη συμμετοχή σε τυχερά παιχνίδια, κατά τη διάρκεια ισχύος των περιοριστικών μέτρων.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.