Επίσημα στη μάχη κατά των χειραγωγημένων αγώνων το Ηνωμένο Βασίλειο

Το Ηνωμένο Βασίλειο υπέγραψε την ευρωπαϊκή Συνθήκη της Χειραγώγησης Αθλητικών Διοργανώσεων και αποτελεί το πιο πρόσφατο μέλος σε μια ομάδα χωρών της Ευρώπης που θα δεσμευθούν επίσημα να εντείνουν και να συντονίσουν τις προσπάθειές τους για την προστασία του αθλητισμού από το φαινόμενο των στημένων αγώνων. Η συμβολή του Ηνωμένου Βασιλείου μπορεί να αποδειχθεί καθοριστική, προκειμένου να τεθεί και επίσημα σε ισχύ η νέα Συνθήκη, που έχει γίνει γνωστή και ως Macolin Convention.

Τη συνθήκη υπέγραψε ο υπουργός Αθλητισμού του Ηνωμένου Βασιλείου, καθιστώντας τη χώρα το 34ο μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης που θα την εφαρμόσει, μόλις αυτή τεθεί σε ισχύ.

 

Τι περιλαμβάνει η συγκεκριμένη συνθήκη;

Η Συνθήκη της Χειραγώγησης Αθλητικών Διοργανώσεων δημιουργήθηκε το 2014, αλλά από τότε έχουν υπάρξει αρκετές διαφωνίες, που έχουν προκαλέσει σημαντικές καθυστερήσεις στην εφαρμογή της. Παρόλο που έχει υπογραφεί από 34 χώρες και έχει επικυρωθεί από την Νορβηγία, την Πορτογαλία και την Ουκρανία, η συνθήκη δεν έχει τεθεί σε ισχύ, καθυστερώντας το κοινό νομικό πλαίσιο για κάθε χώρα στον τομέα της καταπολέμησης των φαινομένων χειραγώγησης αγώνων.

 

Ο ρόλος του στοιχήματος στις καθυστερήσεις

Ένας βασικός λόγος για τις καθυστερήσεις έχει να κάνει με το στοίχημα και με τον ορισμό του παράνομου στοιχήματος. Σύμφωνα με τη συνθήκη, παράνομο στοίχημα είναι οποιαδήποτε δραστηριότητα προσφέρεται από παρόχους που δεν διαθέτουν την απαραίτητη άδεια στη χώρα που κατοικούν οι πελάτες τους. Σε αυτόν τον ορισμό έχει αντιδράσει η Μάλτα, η οποία θεωρεί ότι θα καταστήσει παράνομη τη λειτουργία πολλών στοιχηματικών εταιρειών, εξαιτίας της κακής της διατύπωσης.

Η Μάλτα έχει καλέσει τις υπόλοιπες χώρες να μην επικυρώσουν τη συνθήκη με αυτή τη μορφή και το κείμενό της δε μπορεί να ξεκινήσει να εφαρμόζεται, αν δεν επικυρωθεί από τουλάχιστον πέντε μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.