Είδος προς εξαφάνιση οι celebrities από τις αγγλικές στοιχηματικές διαφημίσεις

Μια νέα σειρά αλλαγών στην αγορά στοιχήματος και τυχερών παιχνιδιών του Ηνωμένου Βασιλείου αναμένεται να βάλει τέλος σε μια από τις δημοφιλέστερες κατηγορίες στοιχηματικών διαφημίσεων – αυτές στις οποίες πρωταγωνιστούν celebrities και προωθούν τις υπηρεσίες μιας στοιχηματικής εταιρείας, μιας ιστοσελίδας online καζίνο κτλ.. Η συγκεκριμένη πρόταση έχει γίνει ήδη από την CAP (Committees of Advertising Practice), η οποία ξεκίνησε μια διαδικασία δημόσιας διαβούλευσης για τις επερχόμενες αλλαγές στις στοιχηματικές διαφημίσεις.

Το σκεπτικό πίσω από την απόφαση απαγόρευσης διαφημίσεων με celebrities είναι ότι οι διάσημοι έχουν έντονη ανταπόκριση και στις μικρές ηλικίες, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος να παρασυρθούν ανήλικοι στον τζόγο.

 

Οι προτεινόμενες αλλαγές στον ισχύοντα διαφημιστικό κώδικα

Ο ισχύων διαφημιστικός κώδικας του Ηνωμένου Βασιλείου δεν απαγορεύει τη χρήση celebrities στις στοιχηματικές διαφημίσεις και η ελευθερία που έχουν οι στοιχηματικές εταιρείες είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία κορυφαίων διαφημιστικών σποτ, με τη συμμετοχή διάσημων προσωπικοτήτων, από τον αθλητισμό, τον κινηματογράφο, την τηλεόραση και αλλού. Άλλωστε, ο κώδικας αναφέρει ότι οι στοιχηματικές εταιρείες μπορούν να επιστρατεύουν οποιοδήποτε celebrity, αρκεί να απευθύνεται περισσότερο στους ενήλικους, παρά στους ανήλικους.

Οι νέες αλλαγές που προωθούν οι αρμόδιοι, όμως, δεν πρόκειται να κάνουν τέτοιου είδους διαχωρισμούς. Η πρόταση της CAP αναφέρει ρητά ότι θα απαγορεύεται η συμμετοχή οποιουδήποτε celebrity σε διαφήμιση με στοιχηματικό περιεχόμενο, ανεξάρτητα από το σε ποιους μπορεί να απευθύνεται.

Οι προτάσεις της CAP, τέλος, αγγίζουν και το θέμα της πλήρους απαγόρευσης των στοιχηματικών διαφημίσεων, που έχει αποτελέσει αντικείμενο συζητήσεων τους τελευταίους μήνες στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ωστόσο, οι αρμόδιοι κρίνουν ότι οι στοιχηματικές διαφημίσεις δεν αποτελούν απειλή για τους ανήλικους και τους παίχτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα εθισμού στον τζόγο.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.