Αμνηστία σε αθλητές που στοιχηματίζουν προτείνεται στη Σκωτία

Ο Colin McGowan, CEO της ομάδας Χάμιλτον Ακαντέμικαλ, που αγωνίζεται στην σκωτσέζικη Premier League, προχώρησε σε μια καινοτόμο πρόταση, προκειμένου να εντοπιστούν, αλλά και να βοηθηθούν, οι αθλητές που στοιχηματίζουν παράτυπα. Θυμίζουμε ότι, όπως και σε άλλες χώρες, οι ποδοσφαιριστές (μα και άλλοι επαγγελματίες αθλητές) απαγορεύεται να στοιχηματίζουν, είτε σε αγώνες στους οποίους συμμετέχουν είτε σε οποιαδήποτε άλλα αθλητικά γεγονότα. Ο McGowan, λοιπόν, πρότεινε να δοθεί ένα είδος αμνηστίας στους αθλητές αυτούς, προκειμένου να παραδεχθούν τις ενέργειές τους και να αναζητήσουν βοήθεια, σε περίπτωση που αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα εθισμού.

Προς το παρόν, πάντως, η Premier League δεν έχει καν σχολιάσει την πρόταση του McGowan. Ωστόσο, ο CEO της Χάμιλτον Ακαντέμια είναι βέβαιος πως μια τέτοια πρωτοβουλία θα λύσει πολλά προβλήματα.

 

Η πρόταση του Colin McGowan

Η πρόταση του McGowan είναι να δοθεί ένα είδος αμνηστίας σε όσους ποδοσφαιριστές και αθλητές παραδεχθούν ότι έχουν παραβιάσει το νόμο περί στοιχήματος. Αυτό σημαίνει ότι δε θα κληθούν να πληρώσουν ένα από τα μεγάλα πρόστιμα που επιβάλλουν σε τέτοιες περιπτώσεις οι αρμόδιες Αρχές. Ωστόσο, αν αποφασιστεί προσωρινός αποκλεισμός τους από επίσημες διοργανώσεις, τότε η ποινή αυτή θα ισχύσει κανονικά.

Το σκεπτικό του CEO της Χάμιλτον Ακαντέμια είναι ότι με αυτόν τον τρόπο θα εντοπιστούν ευκολότερα όσοι παραβιάζουν τον σχετικό νόμο. Επιπλέον, σε περιπτώσεις που χρήζουν ιατρικής φροντίδας – περιπτώσεις που σχετίζονται με εθισμό στον τζόγο – θα είναι ευκολότερη η παρέμβαση των ειδικών.

Τέλος, ο McGowan τονίζει ότι, ενώ η FIFA είναι κατηγορηματική, όσον αφορά στην απαγόρευση και στις σχετικές τιμωρίες αποκλεισμού, τα χρηματικά πρόστιμα επαφίενται στη διακριτική ευχέρεια των τοπικών Αρχών. Αυτό σημαίνει ότι η σκωτσέζικη ομοσπονδία μπορεί να αποφασίσει να δώσει ένα είδος αμνηστίας, αν το επιθυμεί.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.