Απαγορεύει τις υπαίθριες διαφημίσεις στοιχήματος το Bristol της Αγγλίας

Η δημοτική Αρχή του Bristol ανακοίνωσε μια νέα σειρά απαγορεύσεων που αφορούν στις διαφημίσεις που μπορούν να προβάλλονται σε υπαίθριους χώρους και ανάμεσα σε αυτές που περιλαμβάνονται βρίσκονται και οι διαφημίσεις στοιχήματος και τυχερών παιχνιδιών. Οι απαγορεύσεις αφορούν αποκλειστικά σε χώρους και εγκαταστάσεις που ανήκουν στον Δήμο, όπως στάσεις λεωφορείων, δημόσια κτίρια κτλ..

Η απόφαση για τις απαγορεύσεις εντάσσεται στο πλαίσιο της ενίσχυσης της πολιτικής κοινωνικής ευθύνης του Δήμου και, εκτός από τις διαφημίσεις στοιχήματος, περιλαμβάνει και άλλες κατηγορίες, όπως αυτές βλαβερών τροφίμων, αλκοόλ και άλλες.

 

Η απόφαση του Bristol για την απαγόρευση των διαφημίσεων

Η απόφαση του ΔΣ του Bristol για την απαγόρευση επιλεγμένων διαφημίσεων θα τεθεί άμεσα σε ισχύ και οι εταιρείες στοιχήματος και άλλων τυχερών παιχνιδιών (μαζί με τις εταιρείες που προσφέρουν και τα υπόλοιπα προϊόντα που έχουν απαγορευτεί) δε θα είναι πια σε θέση να διαφημίζονται σε χώρους και εγκαταστάσεις που ανήκουν στο Δήμο, όπως στάσεις λεωφορείων, γιγαντοοθόνες, δημόσια κτίρια και αλλού.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία είναι η μόνη σε δημοτικό επίπεδο στην Αγγλία. Άλλωστε, τουλάχιστον προς το παρόν, οι διαφημίσεις στοιχήματος και τυχερών παιχνιδιών επιτρέπονται στη χώρα. Ωστόσο, οι αρμόδιοι εξετάζουν νέους περιορισμούς, εν μέσω της αναθεώρησης του νόμου περί τυχερών παιχνιδιών.

Στο Bristol, πάντως, οι αρμόδιοι δεσμεύονται να εξαλείψουν κάθε είδους διαφήμισης που θεωρούν ότι μπορεί να παρασύρει τους πολίτες σε επικίνδυνες συμπεριφορές. Ανάμεσα σε αυτές τις συμπεριφορές περιλαμβάνεται και ο εθισμός στον τζόγο, η καταπολέμηση του οποίου βρίσκεται σε υψηλή θέση στην ατζέντα της δημοτικής Αρχής.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.