Άλλαξε τη στάση της απέναντι στην αγορά στοιχήματος η Morgan Stanley

To τμήμα επενδύσεων της αμερικανικής τράπεζας Morgan Stanley είχε εκδώσει μια έκθεση μέσα στο 2020, στην οποία ανέφερε ότι δεν έβλεπε ιδιαίτερες προοπτικές επενδύσεων στην αγορά στοιχήματος των ΗΠΑ. Η στάση της Morgan Stanley αντικατοπτρίζει την εικόνα που είχαν πολλοί επενδυτές για την αγορά στοιχήματος στις αρχές του 2020: πρόκειται για μια αγορά που έχει περιορισμένη δυναμική και που δεν παρουσιάζει ιδιαίτερες ευκαιρίες επενδύσεων.

Ωστόσο, η νέα σχετική έκθεση της Morgan Stanley δείχνει ότι η στάση της απέναντι στην αγορά στοιχήματος της ΗΠΑ έχει αλλάξει ριζικά. Η ανάπτυξη της αγοράς μέσα στο 2020 έκανε τους αναλυτές να αλλάξουν γνώμη και να υποδείξουν νέες ευκαιρίες επενδύσεων σε εταιρείες στοιχήματος, αλλά και εταιρείες υποστηρικτικών υπηρεσιών, όπως ο σχεδιασμός λογισμικού, η διανομή στατιστικών και άλλες.

 

Οι αναθεωρημένες απόψεις της Morgan Stanley για την αγορά στοιχήματος

Σύμφωνα με τη νέα έκθεση της Morgan Stanley, το 2020 αποτέλεσε χρονιά ορόσημο για το νόμιμο στοίχημα στις ΗΠΑ, φέρνοντας μια σειρά από σημαντικές εξελίξεις, οι οποίες την αναγκάζουν να αναθεωρήσει τις προηγούμενες απόψεις της. Σύμφωνα με τους αναλυτές, τα κύρια χαρακτηριστικά του 2020 ήταν τρία: η τεράστια ανάπτυξη της αγοράς, χάρη στο ότι πολλές Πολιτείες νομιμοποίησαν το στοίχημα, η άνοδος των eSports και η μεγαλύτερο από το αναμενόμενο αύξηση των εσόδων του online στοιχήματος. Και τα τρία παραπάνω χαρακτηριστικά οφείλονται σε ένα βαθμό στην πανδημία, η οποία σημάδεψε το 2020.

Άλλωστε, πολλές Πολιτείες κατέφυγαν στη νομιμοποίηση του στοιχήματος, με σκοπό να αυξήσουν τα έσοδα των ταμείων τους και να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τις νέες έκτακτες καταστάσεις. Παράλληλα, τα eSports γνώρισαν πρωτόγνωρη άνθιση, ειδικά κατά την άνοιξη του 2020, όταν τα παραδοσιακά αθλήματα σταμάτησαν να διεξάγονται προσωρινά. Τέλος, το online στοίχημα εκμεταλλεύτηκε τους περιορισμούς και τα lockdown, προκειμένου να εξασφαλίσει μεγάλο μερίδιο του επίγειου στοιχήματος.

Όλοι οι παραπάνω παράγοντες ευνόησαν με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο την ανάπτυξη της αγοράς στοιχήματος κατά το 2020, αλλά δημιούργησαν και ισχυρές βάσεις για περαιτέρω ανάπτυξη. Και το γεγονός αυτό επηρέασε τη γνώμη της Morgan Stanley, η οποία έχει ήδη ξεκινήσει να προτείνει ευκαιρίες επενδύσεων στον κλάδο που ένα χρόνο πριν δε θεωρούσε πρόσφορο για επενδύσεις.

Τέλος να αναφέρουμε και μία άλλη πρόσφατη έρευνα της Morgan Stanley σύμφωνα με την οποία έως το τέλος του 2021 θα έχουν νομιμοποιήσει το στοίχημα τουλάχιστον 35 Πολιτείες.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.