Τις συμπεριφορές των παιχτών online τυχερών παιχνιδιών θέλει να αποκωδικοποιήσει η GamCare

Η αγγλική GamCare, μία από τις κορυφαίες φιλανθρωπικές οργανώσεις στον κόσμο, στον τομέα της αντιμετώπισης του εθισμού στον τζόγο, ξεκινά μια νέα έρευνα, η οποία έχει σκοπό να αποκωδικοποιήσει τις συμπεριφορές των παιχτών online τυχερών παιχνιδιών. Στόχος της έρευνας είναι να κατανοήσει τους παίχτες και να εντοπίσει πιθανά σημάδια που δείχνουν ότι κάποιοι παίχτες κινδυνεύουν να αναπτύξουν εθισμό στον τζόγο.

Η νέα έρευνα θα πραγματοποιηθεί σε δύο φάσεις, σε συνεργασία με αγγλικούς φορείς που ειδικεύονται σε τέτοιου είδους έρευνες και πιθανότατα θα προσφέρει πολύ χρήσιμα συμπεράσματα στους υπεύθυνους της GamCare, ώστε να ενισχύσουν τις πρωτοβουλίες ενημέρωσης και αντιμετώπισης του εθισμού στον τζόγο.

 

Τα στάδια της νέας έρευνας της GamCare

Το πρώτο στάδιο της έρευνας που θα ξεκινήσει η GamCare είναι το πρωταρχικό, στο οποίο θα πραγματοποιηθεί μια σειρά ερευνών σε ένα δείγμα 20 περίπου ατόμων, τα οποία θα έχουν συμμετάσχει σε τυχερά παιχνίδια του διαδικτύου κατά τους τελευταίους 6 μήνες. Παρόμοιες έρευνες θα πραγματοποιηθούν και στη δεύτερη φάση, αυτή τη φορά με πολύ μεγαλύτερο δείγμα παιχτών.

Και στις δύο φάσεις, οι συμμετέχοντες θα κληθούν να απαντήσουν σε μια σειρά ερωτήσεων, όσον αφορά στις συνήθειες τους στα online τυχερά παιχνίδια. Από τις απαντήσεις τους θα προκύψουν χρήσιμα συμπεράσματα, όσον αφορά στον τρόπο που παίζουν, τον τρόπο που επιλέγουν παιχνίδια, αλλά και τα συναισθήματά τους απέναντι σε διαφορετικά παιχνίδια και σενάρια.

Το πρώτο στάδιο της έρευνας, τέλος, αναμένεται να ξεκινήσει τους πρώτους μήνες του 2021 και οι υπεύθυνοι ευελπιστούν να την ολοκληρώσουν με επιτυχία, προκειμένου να προκύψουν χρήσιμα συμπεράσματα, όχι τόσο για τις γενικότερες συμπεριφορές των παιχτών, αλλά για εκείνες που ενδεχομένως προδίδουν ότι υποβόσκει κάποιο πρόβλημα, το οποίο με τη σειρά του μπορεί να οδηγήσει στον εθισμό στον τζόγο.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.