Αγγλία: Φρένο στις στοιχηματικές χορηγίες στο ποδόσφαιρο θέλουν οι Εργατικοί

Το κόμμα των Εργατικών στην Αγγλία έχει εκφράσει κατά καιρούς τις έντονες ανησυχίες του για την επέκταση του στοιχηματισμού στη χώρα και η νέα του πρόταση κυμαίνεται στην ίδια ακριβώς συχνότητα, καθώς θέλει να βάλει φρένο στις συμφωνίες χορηγίας που συνάπτουν οι εταιρείες στοιχημάτων με τις ποδοσφαιρικές ομάδες της Αγγλίας.

Με συνέντευξή του στον Guardian, ο επικεφαλής των Εργατικών, Tom Watson, κάλεσε τους αρμόδιους, ποδοσφαιρικές Αρχές και ομάδες, να κάνουν το καθήκον τους στον αγώνα για να αντιμετωπίσουν “την κρυμμένη επιδημία εθισμού στον τζόγο που μαστίζει τη χώρα”.

 

Κατά των στοιχηματικών χορηγιών στο ποδόσφαιρο οι Εργατικοί

Σύμφωνα με τον Watson, το κόμμα των Εργατικών δεσμεύεται στο να μειώσει τη δύναμη των στοιχηματικών εταιρειών, οι οποίες έχουν έντονη παρουσία και στα γήπεδα ποδοσφαίρου της Αγγλίας. Άλλωστε, σύμφωνα με τα στοιχεία, 9 στις 20 ομάδες της Premier League έχουν συνάψει συμφωνία χορηγίας με κάποια εταιρεία στοιχήματος.

Η στάση αυτή των Εργατικών οφείλεται στην αποφασιστικότητά τους να προστατέψουν τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες στην Αγγλία και να μειώσουν την έκθεση των ανηλίκων σε υπηρεσίες στοιχηματισμού.

Παρά το γεγονός, μάλιστα, ότι υπάρχουν περιορισμοί σχετικά με τις χορηγίες των στοιχηματικών εταιρειών στο ποδόσφαιρο (όπως η απαγόρευσή τους σε ομάδες νέων και παίδων), ο Watson θεωρεί ότι τα μέτρα δεν είναι αρκετά για να προστατέψουν τους ανήλικους. Δεσμεύτηκε, μάλιστα, ότι το Εργατικό Κόμμα θα αντιμετωπίσει τις εταιρείες στοιχηματισμού όπως και τις καπνοβιομηχανίες!

Ανέφερε, μάλιστα, χαρακτηριστικά: “Όπως απαγορεύτηκε και στις καπνοβιομηχανίες να χορηγούν αθλητικά γεγονότα και να τοποθετούν τα λογότυπά τους σε διάφορα σημεία, εξαιτίας των προβλημάτων που προκαλεί το κάπνισμα, έτσι είναι σωστό να αναγνωρίσουμε και τα προβλήματα που προκαλεί ο τζόγος και να αφαιρέσουμε τα λογότυπα των στοιχηματικών εταιρειών από τις φανέλες των ομάδων ποδοσφαίρου”.

Διαβάστε επίσης Χωρίς χορηγίες στοιχηματικών εταιρειών το αγγλικό ποδόσφαιρο;

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.