Διαμάχη προκαλεί η αλλαγή κατώτατης ηλικίας στις λοταρίες του Ηνωμένου Βασιλείου

Η κυβέρνηση στο Ηνωμένο Βασίλειο αποφάσισε πρόσφατα να πραγματοποιήσει μια σειρά από αλλαγές στην αγορά τυχερών παιχνιδιών, οι οποίες θα τεθούν σταδιακά σε εφαρμογή. Μία από αυτές τις αλλαγές αφορά στην κατώτατη επιτρεπόμενη ηλικία συμμετοχής στις λοταρίες, η οποία σήμερα βρίσκεται στα 16 έτη. Ο νέος νόμος, που θα τεθεί σε ισχύ τους επόμενους μήνες αναφέρει ότι η κατώτατη ηλικία δε μπορεί να είναι άνω των 18, αλλά αυτό έχει προκαλέσει μια σειρά από “τεχνικά” προβλήματα στα σημεία πώλησης.

Συγκεκριμένα, εξαιτίας της αλλαγής της κατώτατης επιτρεπόμενης ηλικίας, τα καταστήματα του δικτύου των λοταριών σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει πρώτα απ’ όλα να αλλάξουν τα διαφημιστικά και προωθητικά τους μηνύματα, κάτι που η ιδιοκτήτρια εταιρεία (Camelot) υπολογίζει ότι μπορεί να διαρκέσει έως και 12 μήνες. Και, όπως είναι φυσικό, μια τόσο μεγάλη καθυστέρηση έχει προκαλέσει την οργισμένη αντίδραση της κυβέρνησης.

 

Οι “τεχνικές” καθυστερήσεις στις λοταρίες

Η Camelot είναι η εταιρεία που έχει αναλάβει τη διεξαγωγή των εθνικών λοταριών του Ηνωμένου Βασιλείου και οι υπηρεσίες του συγκεκριμένου τομέα είναι διαθέσιμες στο επίγειο δίκτυό της, το οποίο περιλαμβάνει 44.000 σημεία. Εξαιτίας του μεγάλου δικτύου, ο CEO της Camelot ανέφερε ότι η διαδικασία αντικατάστασης των παλιότερων ορίων ηλικίας με νέα σε όλες τις διαφημιστικές πινακίδες μπορεί να διαρκέσει έως και 12 μήνες.

Η συγκεκριμένη δήλωση προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση της κυβέρνησης, η οποία ανέφερε ότι μια τόσο μεγάλη καθυστέρηση είναι αδικαιολόγητη. Άλλωστε, ο νόμος είναι προγραμματισμένος να μπει σε ισχύ τους επόμενους μήνες και πολλοί είναι αυτοί που πιέζουν για την πρόωρη εφαρμογή του.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.