Υποχρεωτική η αναφορά ύποπτων στοιχηματικών συμπεριφορών στη Μάλτα

Η MGA, η αρμόδια ρυθμιστική Αρχή της Μάλτας, ανακοίνωσε ότι από το 2021 θα είναι υποχρεωτική η αναφορά ύποπτων στοιχηματικών συμπεριφορών. Αυτό σημαίνει ότι όλες ανεξαιρέτως οι στοιχηματικές εταιρείες που έχουν αδειοδοτηθεί από την MGA θα πρέπει να αναφέρουν άμεσα κάθε ύποπτο περιστατικό που θα υποπίπτει στην αντίληψή τους.

Η νέα απόφαση της MGA θα γίνει νόμος και θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου του 2021, αλλά οι νόμιμες στοιχηματικές εταιρείες που εντοπίζουν τέτοιου είδους περιστατικά μπορούν από τώρα να επικοινωνούν με τους αρμόδιους και να πραγματοποιούν καταγγελίες. Σύντομα, άλλωστε, θα τεθεί σε λειτουργία το σύστημα SBRM (Suspicious Betting Reporting Mechanism), το οποίο θα απλοποιεί σημαντικά τις απαραίτητες διαδικασίες.

 

Το νέο καθεστώς για τα ύποπτα στοιχήματα στη Μάλτα

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της MGA, πολύ σύντομα οι νόμιμες εταιρείες στοιχήματος θα εξασφαλίσουν πρόσβαση στο εργαλείο SBRM, καθώς και τις απαραίτητες οδηγίες για τη λειτουργία του. Χάρη σε αυτό το εργαλείο, θα δημιουργηθεί ένα κοινό δίκτυο ανάμεσα στις στοιχηματικές εταιρείες και τους αρμόδιους, όπου θα πραγματοποιούνται οι αναφορές για ύποπτες στοιχηματικές συμπεριφορές και αγώνες που ενδεχομένως έχουν χειραγωγηθεί.

Οι εταιρείες μπορούν αν θέλουν να χρησιμοποιούν το εν λόγω σύστημα από το Νοέμβριο και να καταχωρούν τις καταγγελίες τους. Από τον Ιανουάριο του 2021, όμως, η διαδικασία αυτή θα είναι υποχρεωτική και κάθε εταιρεία που θα υποψιάζεται το παραμικρό θα πρέπει να προχωρά στην απαραίτητη καταγγελία και στην παράθεση όλων των διαθέσιμων στοιχείων.

Οι νόμιμες στοιχηματικές εταιρείες της Μάλτας, πάντως, δεν εξέφρασαν καμία αντίρρηση για τη συμμετοχή τους στο SBRM και για την υποχρεωτική καταγγελία των ύποπτων περιστατικών. Ωστόσο, εξέφρασαν φόβους για τις αντιδράσεις των παιχτών, οι οποίοι θα βλέπουν τα κέρδη τους να δεσμεύονται, έως ότου ολοκληρωθούν οι έρευνες στους ύποπτους αγώνες.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.