Ηνωμένο Βασίλειο: Νέα δεδομένα για τη συμπεριφορά παιχτών κατά την πανδημία

Η UKGC, η ρυθμιστική Αρχή της αγοράς τυχερών παιχνιδιών στο Ηνωμένο Βασίλειο, ανακοίνωσε μια σειρά από νέα δεδομένα, τα οποία παρέχουν περισσότερες πληροφορίες για τη συμπεριφορά των παιχτών των online τυχερών παιχνιδιών κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Η έρευνα που διεξήγαγε η UKGC αφορά στο διάστημα από τον Μάρτιο έως το Νοέμβριο του 2020 και εξετάζει την αύξηση ή μείωση των πονταρισμάτων, τα τυχερά παιχνίδια που συγκέντρωσαν την προτίμηση των περισσότερων παιχτών και τους τύπους παιχτών που παρουσιάζουν τους μεγαλύτερους κινδύνους για να αποκτήσουν προβλήματα εθισμού στον τζόγο.

Σκοπός της έρευνας, άλλωστε, ήταν να εξεταστεί το αν η πανδημία και τα περιοριστικά μέτρα που τη συνοδεύουν έχουν ενισχύει τους κινδύνους εθισμού στον τζόγο. Με άλλα λόγια, βασικός στόχος της UKGC ήταν να διαπιστώσει αν έχουν δημιουργηθεί προϋποθέσεις για την εξάπλωση του φαινομένου στο Ηνωμένο Βασίλειο.

 

Τα δεδομένα που ανακοίνωσε η UKGC

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της UKGC, η πανδημία και τα περιοριστικά μέτρα που τη συνοδεύουν δεν προκάλεσε ανησυχητική αύξηση των περιστατικών εθισμού στον τζόγο. Ωστόσο, έχουν δημιουργηθεί κάποιες προϋποθέσεις, ειδικά για κάποιες πιο αδύναμες κοινωνικές ομάδες.

Τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα δείχνουν ότι υπήρξε μια αύξηση 3% στους ενεργούς λογαριασμούς σε ιστοσελίδες στοιχήματος και online καζίνο, η οποία συνοδεύτηκε και από αύξηση της τάξης του 4% στους τζίρους των ιστοσελίδων αυτών. Από την άλλη, τα κέρδη των ιστοσελίδων που παρέχουν τυχερά παιχνίδια μειώθηκαν συνολικά κατά 13%.

Μόνη εξαίρεση αποτέλεσαν τα φρουτάκια, τα οποία σημείωσαν αύξηση 3% στα κέρδη τους. Τα φρουτάκια, άλλωστε, σε αντίθεση με άλλα τυχερά παιχνίδια, όπως το online στοίχημα, δεν δέχθηκαν σοβαρά πλήγματα, όπως η διακοπή των αθλητικών διοργανώσεων. Παράλληλα, τα στοιχεία της UKGC δείχνουν αύξηση του μέσου όρου παραμονής στις ιστοσελίδες τυχερών παιχνιδιών, στα 22 λεπτά. Η παραμονή, όμως, αυξήθηκε κατά μόλις 1 λεπτό.

Η UKGC, τέλος, προειδοποίησε ότι η κοινωνική ομάδα που αντιμετωπίζει τον μεγαλύτερο κίνδυνο εθισμού στον τζόγο κατά τη διάρκεια της πανδημίας είναι οι άνθρωποι εκείνοι που αναγκάζονται να κλειστούν μόνοι στο σπίτι. Ιδιαίτερα αν δεν εργάζονται και αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, οι άνθρωποι αυτοί είναι πιο πιθανό να αποκτήσουν προβλήματα εθισμού στον τζόγο, καθώς τείνουν να περνούν πολλές ώρες στις ιστοσελίδες τυχερών παιχνιδιών, προκειμένου να διασκεδάσουν και να διεκδικήσουν κάποια έσοδα.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.