Αλλαγές στον στοιχηματικό νόμο συζητά η Κύπρος

Η Βουλή της Κύπρου συζητά αυτές τις ημέρες μια σειρά από αλλαγές για τον στοιχηματικό νόμο και στοχεύει στην καλύτερη αξιοποίηση των εσόδων των δημοσίων ταμείων από τους φόρους που καλούνται να πληρώσουν οι νόμιμες στοιχηματικές εταιρείες. Αν οι εν λόγω αλλαγές τεθούν σε εφαρμογή, ο νόμος θα προβλέπει την αξιοποίηση ενός ποσοστού των φόρων για την ενίσχυση του ΠΑΣΠ (Παγκύπριου Συνδέσμου Ποδοσφαιριστών).

Οι συζητήσεις για τις αλλαγές στο νόμο, βέβαια, διαρκούν εδώ και περίπου 3 χρόνια, αλλά όπως εκτιμούν οι εμπλεκόμενοι, σύντομα θα γίνουν νόμος και το έργο των Κύπριων ποδοσφαιριστών θα ενισχυθεί ακόμη περισσότερο.

 

Τι περιλαμβάνουν οι αλλαγές που συζητά η Κύπρος;

Η σημαντικότερη από τις αλλαγές που συζητούν οι βουλευτές της Κύπρου για τον ισχύοντα νόμο του στοιχήματος έχει να κάνει με τη διανομή των εσόδων από τη φορολογία των στοιχηματικών εταιρειών. Αναλυτικότερα, προβλέπεται ότι ένα ποσοστό 0,3% από τη φορολογία θα χρησιμοποιείται για την ενίσχυση του ΠΑΣΠ.

Ο ΠΑΣΠ έχει 3.500 μέλη, επαγγελματίες και ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές κάθε ηλικίας, και διεξάγει προγράμματα κοινωνικής ευθύνης, τα οποία επικεντρώνονται στην αντιμετώπιση ψυχολογικών προβλημάτων των ποδοσφαιριστών, την εξάλειψη φαινομένων χειραγώγησης αγώνων και πολλές ακόμη χρήσιμες πρωτοβουλίες.

Τη συζήτηση για τις αλλαγές στον στοιχηματικό νόμο, τέλος, χαιρέτισε ο πρόεδρος της ΠΑΣΠ, Σπύρος Νεοφυτίδης, ο οποίος ανέφερε: “Χαιρετίζουμε την πρόταση στη Βουλή, επειδή ξεκίνησε επιτέλους μια συζήτηση που αναβάλλεται εδώ και τρία χρόνια. Είμαστε βέβαιοι ότι οι αρμόδιοι θα αποφασίσουν το καλύτερο για τον κυπριακό αθλητισμό”.

 Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.