Ολλανδία: Από το μηδέν θα ξεκινήσουν οι βάσεις πελατών των νόμιμων στοιχηματικών ιστοσελίδων

Η Ολλανδία προετοιμάζεται για την απελευθέρωση της αγοράς online στοιχήματος και τυχερών παιχνιδιών και οι αρμόδιοι αποφασίζουν και ανακοινώνουν σε τακτά χρονικά διαστήματα νέους κανόνες και περιορισμούς για τις ιστοσελίδες τυχερών παιχνιδιών που θέλουν να αποκτήσουν μία από τις διαθέσιμες άδειες.

Ένας νέος τέτοιος κανόνας αφορά στις βάσεις δεδομένων των στοιχηματικών ιστοσελίδων, οι οποίες περιλαμβάνουν ήδη εκατομμύρια ονόματα Ολλανδών που διατηρούσαν λογαριασμούς σε αυτές, όσο λειτουργούσαν χωρίς άδεια. Σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Sander Dekker, οι βάσεις αυτές θα πρέπει να σβηστούν ολοκληρωτικά.

 

Ξεκινούν από την αρχή οι βάσεις δεδομένων των ιστοσελίδων

Τα τελευταία χρόνια, πολλές ιστοσελίδες στοιχήματος και τυχερών παιχνιδιών δραστηριοποιούνταν χωρίς άδεια στην Ολλανδία και είχαν αρκετά μέλη. Κάποιες από αυτές τις ιστοσελίδες έχουν ήδη αποκτήσει την απαραίτητη άδεια και θα ξεκινήσουν να δραστηριοποιούνται εκ νέου στη χώρα, αυτή τη φορά νόμιμα. Ωστόσο, σύμφωνα με τη νέα απόφαση, δε θα μπορέσουν να μεταφέρουν τις σημερινές βάσεις πελατών τους στο νέο καθεστώς λειτουργίας. Αντίθετα, θα πρέπει να τις διαγράψουν και να ζητήσουν από τα μέλη τους να εγγραφούν ξανά από την αρχή (εφόσον θέλουν να συνεχίσουν να στοιχηματίζουν μέσω αυτών).

Σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης, το συγκεκριμένο μέτρο έχει σκοπό να δημιουργήσει μια δίκαια βάση για τη δημιουργία της νόμιμης αγοράς online τυχερών παιχνιδιών. Αν οι βάσεις πελατών δε διαγράφονταν, οι ιστοσελίδες που δραστηριοποιούνταν έως πρόσφατα παράνομα στην Ολλανδία θα είχαν ένα σημαντικό πλεονέκτημα έναντι εκείνων που σέβονταν ως σήμερα τους ολλανδικούς νόμους.

Θυμίζουμε, τέλος, ότι η ολλανδική αγορά online στοιχήματος και τυχερών παιχνιδιών θα ξεκινήσει τη νόμιμη λειτουργία της στις αρχές του 2021. Έως τότε, οι αρμόδιοι έχουν να ξεκαθαρίσουν αρκετές λεπτομέρειες, όσον αφορά στη λειτουργία και στη ρύθμιση της αγοράς, καθώς και για τις υποχρεώσεις των νόμιμων ιστοσελίδων τυχερών παιχνιδιών.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.