Δικαιώθηκε ξανά το μονοπώλιο των λοταριών στην Ολλανδία

Το Διοικητικό Δικαστήριο της Ολλανδίας δικαίωσε για μια ακόμα φορά την απόφαση της KSA (Kansspelautoriteit) να διατηρήσει μονοπώλιο στον τομέα των λοταριών, παρά τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει στις νόμιμες εταιρείες τυχερών παιχνιδιών που δραστηριοποιούνται στη χώρα. Το Δικαστήριο παρέπεμψε τους καταγγέλλοντες σε προηγούμενη απόφαση του 2018, η οποία έκρινε απαραίτητο το μονοπώλιο στον συγκεκριμένο τομέα, με σκοπό τα μέγιστα δυνατά έσοδα, όχι μόνο για τη διοργανώτρια εταιρεία των λοταριών, αλλά και για τους παίχτες.

Η καταγγελία έγινε από εταιρείες τυχερών παιχνιδιών που δραστηριοποιούνται νόμιμα στην Ολλανδία, όπως η BetFair, αλλά και από τη NOGA, το συλλογικό εμπορικό όργανο των εταιρειών online τυχερών παιχνιδιών της Ολλανδίας.

 

Η απόφαση του Δικαστηρίου για το ολλανδικό μονοπώλιο

Η Ολλανδία αποφάσισε πρόσφατα να νομιμοποιήσει τα online τυχερά παιχνίδια (συμπεριλαμβανομένου του στοιχήματος), αλλά ο νόμος εξακολουθεί να προβλέπει ότι οι λοταρίες αποτελούν αποκλειστική δικαιοδοσία της εταιρείας Lotto BV. Αυτό σημαίνει ότι καμία άλλη νόμιμη ιστοσελίδα τυχερών παιχνιδιών δεν μπορεί να διεξάγει λοταρίες.

Πρόσφατα, μάλιστα, η KSA ανανέωσε το αποκλειστικό δικαίωμα της Lotto BV να διεξάγει λοταρίες στην Ολλανδία, δίνοντας παράλληλα την άδεια και για μια σειρά λοταριών για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Η απόφαση αυτή προκάλεσε νέες καταγγελίες, τις οποίες όμως απέρριψε το αρμόδιο Δικαστήριο.

Οι αποφάσεις του Δικαστηρίου στο συγκεκριμένο θέμα ήταν δύο. Πρώτον, η KSA έπραξε ορθώς που διαχώρισε τις κανονικές λοταρίες από τις φιλανθρωπικές, αφού οι δυο τους έχουν εντελώς διαφορετικούς σκοπούς. Και δεύτερον, έπραξε σωστά που ανανέωσε το μονοπώλιο της Lotto BV, καθώς η απόφαση αυτή είναι σύμφωνη με τους σκοπούς της διεξαγωγής λοταριών. Συγκεκριμένα, το Δικαστήριο αναφέρθηκε σε προηγούμενη απόφαση, η οποία ορίζει ότι σκοπός μιας λοταρίας είναι να συγκεντρώσει όσο το δυνατόν περισσότερους παίχτες, προκειμένου να αποφέρει κέρδη στη διοργανώτρια εταιρεία, αλλά και να συγκεντρώσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο ποσό κερδών για τους νικητές. Αν οι λοταρίες διεξάγονταν από περισσότερες εταιρείες, τότε τα έσοδα θα ήταν μικρότερα και τα υποσχόμενα κέρδη μειωμένα. Και για αυτό το λόγο, η ύπαρξη μονοπωλίου στον τομέα των λοταριών είναι αναγκαία.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.