Αγγλία: Ρεκόρ δωρεών προς την GambleAware

H GambleAware, ο αγγλικός μη κερδοσκοπικός φορέας που δραστηριοποιείται στον τομέα της καταπολέμησης εθισμού στον τζόγο, ανακοίνωσε ότι εξασφάλισε ρεκόρ δωρεών μέσα στο 2017. Η GambleAware είναι βιώσιμη αποκλειστικά μέσω δωρεών, τις οποίες χρησιμοποιεί για τη δημιουργία προγραμμάτων ενημέρωσης για τα προβλήματα εθισμού στον τζόγο, αλλά και για τη θεραπεία ανθρώπων που τα αντιμετωπίζουν. Οι δωρεές αυτές, τέλος, προέρχονται από τις στοιχηματικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται νόμιμα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

 

Ανοιχτή ευχαριστήρια επιστολή

Ανακοινώνοντας τα αποτελέσματα των δωρεών σε ανοιχτή επιστολή που απέστειλε ο CEO της, Marc Etches, η GambleAware ευχαριστεί όλους όσους την ενίσχυσαν. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η επιστολή, οι δωρεές έφτασαν στο ποσό ρεκόρ των 11 εκατομμυρίων ευρώ, μέσα στο 2017.

Αν και το παραπάνω ποσό δεν έφτασε το εκτιμώμενο, η GambleAware ευχαρίστησε όλους τους εμπλεκόμενους και δεσμεύθηκε να χρησιμοποιήσει τα χρήματα για την αποτελεσματικότερη καταπολέμηση του εθισμού στον τζόγο.

 

“Αναζητούμε δωρεές και εκτός στοιχηματικών εταιρειών”

Στην επιστολή που έστειλε η GambleAware, o πρόεδρός της αναφέρει επίσης και τα παρακάτω: “Στο Ηνωμένο Βασίλειο εκτιμάται ότι 430.000 άνθρωποι είναι εθισμένοι στον τζόγο και επιπλέον 2 εκατομμύρια κινδυνεύουν να αποκτήσουν προβλήματα. Πρόκειται για θέμα δημόσιας υγείας, που απαιτεί τη συμμετοχή κάθε ενδιαφερόμενου οργανισμού, προκειμένου να συνεργαστούμε όλοι μαζί τους επόμενους 12 μήνες και να βοηθήσουμε να μειωθούν τα προβλήματα εθισμού στον τζόγο. Για αυτό το λόγο αναζητούμε δωρεές και εκτός των αδειοδοτημένων στοιχηματικών εταιρειών. Λιγότερο από 2% των εθισμένων λαμβάνει κάποια θεραπεία, κάτι που καταδεικνύει το μεγάλο κενό στις παρεχόμενες υπηρεσίες. Με 2 εκατομμύρια ενήλικες να κινδυνεύουν και περίπου μισό εκατομμύριο παιδιά ηλικίας 11-15 ετών στην Αγγλία και στην Ουαλία (συμπεριλαμβανομένων και 9.000 που αποτελούν παίχτες εθισμένους στον τζόγο), υπάρχει ανάγκη για σημαντικές επενδύσεις στην εκπαίδευση και στην πρόληψη”.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.