Νέα πρωτοβουλία της GambleAware στη Σκωτία

Ο φιλανθρωπικός οργανισμός GambleAware, που δραστηριοποιείται στον τομέα της καταπολέμησης του εθισμού στον τζόγο και της στήριξης όσων αντιμετωπίζουν προβλήματα, ανακοίνωσε μια νέα πρωτοβουλία, η οποία επικεντρώνεται στην περιοχή της Σκωτίας. Η GambleAware θα συνεργαστεί με την επίσης φιλανθρωπική οργάνωση Citizens Advice Scotland, προκειμένου να δημιουργήσει μια νέα υπηρεσία στήριξης και ενημέρωσης για τον εθισμό στον τζόγο.

Η νέα υπηρεσία θα απευθύνεται κατά κύριο λόγο σε επαγγελματίες που έρχονται σε επαφή με άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα εθισμού στον τζόγο και σκοπός της θα είναι να τους εξοπλίσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, προκειμένου να μπορούν να τους βοηθήσουν.

 

Η νέα υπηρεσία των GambleAware και Citizens Advice Scotland

Η νέα υπηρεσία στη Σκωτία θα ονομάζεται Gambling Support Service και θα απευθύνεται κατά κύριο λόγο σε επαγγελματίες, όπως σύμβουλοι χρεών και οικονομικών, επαγγελματίες υγείας και υπάλληλοι χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, όπως τράπεζες κτλ.. Σκοπός της θα είναι να ενημερώσει και να εκπαιδεύσει όλους τους παραπάνω επαγγελματίες, ώστε να κατανοήσουν τα προβλήματα που προκαλεί ο εθισμός στον τζόγο και να συμβάλλουν στην αντιμετώπισή τους. Οι υπεύθυνοι ευελπιστούν ότι όσοι εκπαιδευτούν μέσω της νέας πρωτοβουλίας θα είναι κατ’ αρχήν ικανοί να εντοπίζουν εθισμένα άτομα και έπειτα να τους προσφέρουν την απαραίτητη υποστήριξη.

Η νέα υπηρεσία θα λειτουργεί από τα τέλη του 2020 έως το 2022. Επιπλέον, η λειτουργία της θα είναι υποστηρικτική ως προς τη λειτουργία παρόμοιων πρωτοβουλιών που έχουν ήδη ξεκινήσει στο Ηνωμένο Βασίλειο, σε Αγγλία και Ουαλία. Όσο για τη χρηματοδότηση, αυτή έχει ήδη εξασφαλιστεί μέσω δωρεών και χορηγιών που έχουν εξασφαλίσει οι GambleAware και η Citizens Advice τα τελευταία δύο χρόνια. Το budget της νέας υπηρεσίας υπολογίζεται στα 1,7 εκατομμύρια ευρώ.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.