Ενισχύει το ταμείο αντιμετώπισης κορωναϊού η Εθνική Επιτροπή Λοταριών της Ν. Αφρικής

Η Εθνική Επιτροπή Λοταριών της Νότιας Αφρικής ανακοίνωσε πως θα συνεισφέρει οικονομικά στο ταμείο που έχει δημιουργήσει η κυβέρνηση της χώρας, προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για την αντιμετώπιση του κορωναϊού. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι αρμόδιοι αποφάσισαν την δωρεά περίπου 3 εκατομμυρίων ευρώ.

Tα χρήματα αυτά θα αποδειχθούν πολύτιμα για την κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής, η οποία αργά ή γρήγορα θα βρεθεί στη θέση που βρίσκονται σήμερα δεκάδες κυβερνήσεις ανά τον κόσμο, σε χώρες που έχουν πληγεί από τον κορωναϊό.

 

Σημαντική η δωρεά της Εθνικής Επιτροπής Λοταριών

Η δημιουργία του συγκεκριμένου ταμείου ανακοινώθηκε πριν μερικές ημέρες από τον Πρόεδρο της χώρας και ήδη έχουν συγκεντρωθεί αρκετά χρήματα από δωρεές. Η δωρεά της Εθνικής Επιτροπής Λοταριών, πάντως, συγκαταλέγεται στις πιο γενναιόδωρες, μαζί με τα αρχικά 8 εκατομμύρια ευρώ που δώρισε η κυβέρνηση και τα 52 εκατομμύρια ευρώ που δώρισαν κάποιες από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις της χώρας.

Η απόφαση της Εθνικής Επιτροπής, πάντως, δεν αποτελεί 100% πρωτοβουλία του ΔΣ της, αφού ο νόμος προβλέπει ότι η συγκεκριμένη επιτροπή μπορεί να βοηθά οικονομικά το Δημόσιο σε ώρες ανάγκης. Υπάρχει, μάλιστα, ένα ειδικό ταμείο για τέτοιους λόγους, με χρήματα που συγκεντρώνονται από τη φορολογία και άλλες χρεώσεις της αγοράς τυχερών παιχνιδιών. Οι υπεύθυνοι της Επιτροπής, λοιπόν, έλαβαν την έγκριση από τον αρμόδιο υπουργό και δώρισαν τα χρήματα, που μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση του κορωναϊού, αλλά και στην διάσωση της οικονομίας, αν η κυβέρνηση αναγκαστεί να διατάξει κλείσιμο των επιχειρήσεων, όπως συμβαίνει σήμερα σε άλλες χώρες.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.