Νέος φιλανθρωπικός οργανισμός κατά του εθισμού στον τζόγο στο Γιβραλτάρ

Η GBGA (Gibraltar Betting and Gaming Association), το συλλογικό όργανο των νόμιμων εταιρειών στοιχήματος που εδρεύουν στο Γιβραλτάρ, προχώρησε σε μια νέα πρωτοβουλία, η οποία έχει σκοπό να καταπολεμήσει τη δημιουργία προβλημάτων εθισμού στον τζόγο και να προστατέψει αποτελεσματικότερα τους παίχτες. Η νέα αυτή πρωτοβουλία είναι η δημιουργία ενός νέου φιλανθρωπικού οργανισμού, ο οποίος θα αναλάβει την έρευνα και την ενημέρωση για τον συγκεκριμένο τομέα.

Ο νέος φιλανθρωπικός οργανισμός θα ονομάζεται GGCF (Gibraltar Gambling Care Foundation) και θα συγκεντρώνει χρήματα από δωρεές, προκειμένου να διοργανώνει και να χρηματοδοτεί έρευνες, ενημερωτικές καμπάνιες και πραγματοποιήσεις σεμιναρίων, που θα βοηθήσουν στη μείωση του ποσοστού των παιχτών που έχουν εθιστεί στον τζόγο.

 

Οι αρμοδιότητες του νέου φιλανθρωπικού οργανισμού

Το GGCF θα συνεργάζεται στο εξής με φορείς της αγοράς, νομοθέτες και καταναλωτές, προκειμένου να ερευνήσει τις επιπτώσεις του εθισμού στον τζόγο και να ενισχύσει τις προσπάθειες πρόληψης και αντιμετώπισης. Στον πυρήνα του οργανισμού βρίσκεται ένα ταμείο, το οποίο θα χρηματοδοτεί πρωτοβουλίες, όπως καμπάνιες ενημέρωσης, έρευνες για την αποτελεσματικότερη πρόβλεψη του εθισμού στον τζόγο κτλ..

Ήδη, οι υπεύθυνοι έχουν συγκεντρώσει σχεδόν 3 εκατομμύρια ευρώ από τις νόμιμες εταιρείες στοιχήματος του Γιβραλτάρ, προκειμένου να ξεκινήσουν τα σχέδιά τους. Προτεραιότητα έχει το νέο Κέντρο Υπεύθυνου Παιχνιδιού (CERG) του Πανεπιστημίου του Γιβραλτάρ, το οποίο θα αναλάβει τον συντονισμό των ερευνών. Σύμφωνα με τους υπεύθυνους, έχει ήδη εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση της λειτουργίας του CERG για τα επόμενα τρία χρόνια.

Οι πρωτοβουλίες του νέου φιλανθρωπικού οργανισμού, τέλος, θα επεκταθούν σύντομα και σε μια σειρά ερευνών που περιλαμβάνουν διαφορετικές πτυχές των κινδύνων εθισμού στον τζόγο, όπως τα νομοθετικά κενά και οι απαραίτητες κινήσεις για την αποτελεσματικότερη προστασία από την Πολιτεία, οι πρωτοβουλίες που μπορούν να αναλάβουν οι νόμιμες στοιχηματικές εταιρείες και οι επιπτώσεις του εθισμού στον τζόγο στους ίδιους τους παίχτες, αλλά και στις οικογένειές τους. 

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.