Δίκαιη η απαγόρευση διαφημίσεων παράνομων στοιχηματικών εταιριών στη Σουηδία

Η αρμόδια ρυθμιστική Αρχή της Σουηδίας, η Lotteriinspektionen, δικαιώθηκε για μια ακόμη φορά από τα ανώτερα δικαστήρια της χώρας, στο θέμα των απαγορεύσεων των διαφημίσεων που αφορούν σε στοιχηματικές εταιρίες που δε δραστηριοποιούνται νόμιμα στη χώρα. Το Διοικητικό Δικαστήριο του Linköping δικαίωσε την Lotteriinspektionen, μετά από μια σειρά εφέσεων που πραγματοποιήσαν ΜΜΕ της Σουηδίας.

Πρόκειται για μια ακόμη δικαίωση της συγκεκριμένης πρακτικής καταπολέμησης του παράνομου στοιχηματισμού. Θυμίζουμε ότι η Lotteriinspektionen έχει αποφασίσει να απαγορέψει την προώθηση υπηρεσιών παράνομων στοιχηματικών ιστοσελίδων, απειλώντας με πρόστιμα τους παραβάτες.

 

Ακάθεκτη συνεχίζει η απαγόρευση διαφημίσεων

Αναλυτικότερα, η απόφαση της Lotteriinspektionen προβλέπει ότι καμία ιστοσελίδα ή άλλο ΜΜΕ δεν έχει το δικαίωμα να προβάλλει τις υπηρεσίες οποιασδήποτε στοιχηματικής ιστοσελίδας που δε δραστηριοποιείται νόμιμα στη χώρα. Ειδικά οι διαφημίσεις με links σε στοιχηματικές ιστοσελίδες του εξωτερικού τιμωρούνται πολύ αυστηρά στη Σουηδία.

Πολλά ΜΜΕ που βασίζονταν στα έσοδα που φέρνουν τέτοιου είδους πρακτικές, όμως, αποφάσισαν να εναντιωθούν στην απόφαση και να κινηθούν δικαστικά. Οι υπεύθυνοι των ΜΜΕ έκανα λόγο ακόμη και για περιορισμό της ελευθεροτυπίας. Ωστόσο, η Lotteriinspektionen δικαιώθηκε πρωτόδικα. Και πλέον, έχει δικαιωθεί και μετά την έφεση που κατέθεσαν οι ενάγοντες.

Θυμίζουμε, τέλος, ότι οι αρμόδιες Αρχές της Σουηδίας κάνουν οτιδήποτε περνά από το χέρι τους, προκειμένου να προετοιμάσουν το ντεμπούτο της ανοιχτής και ρυθμιζόμενης αγοράς online στοιχήματος, τον Ιανουάριο του 2019. Και, όπως είναι φυσικό, το ξεκαθάρισμα του τοπίου του παράνομου στοιχηματισμού και η συνεχής προβολή εταιριών στοιχήματος που δραστηριοποιούνται χωρίς άδεια στη χώρα αποτελεί μία από τις προτεραιότητές τους.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.