Κατά 12% αυξήθηκαν οι αιτήσεις για εθελοντικό αποκλεισμό στην Ισπανία

Στην Ισπανία, λειτουργεί από το 2015 ένα εθνικό πρόγραμμα εθελοντικού αποκλεισμού από τα online τυχερά παιχνίδια και οι παίχτες που θεωρούν ότι αντιμετωπίζουν προβλήματα εθισμού στον τζόγο μπορούν να εγγράφονται στο πρόγραμμα και να αποκλείονται αυτόματα από όλες τις νόμιμες ιστοσελίδες στοιχήματος και άλλων τυχερών παιχνιδιών. Το πρόγραμμα αυτό έχει μεγάλη επιτυχία στη χώρα, αλλά το 2020 παρατηρήθηκε μια αύξηση που ανησύχησε τους αρμόδιους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της αρμόδιας Αρχής DGOJ (Dirección General de Ordenación del Juego), η συμμετοχή στο πρόγραμμα εθελοντικού αποκλεισμού της Ισπανίας αυξήθηκε κατά 12% μέσα στο 2020, παρουσιάζοντας για πρώτη φορά διψήφιο ποσοστό αύξησης. Πλέον, στο πρόγραμμα συμμετέχουν 56.329 Ισπανοί παίχτες.

 

Τα στοιχεία της DGOJ για το πρόγραμμα εθελοντικού αποκλεισμού

Σύμφωνα με την DGOJ, 6.042 άτομα εγγράφηκαν στο πρόγραμμα εθελοντικού αποκλεισμού μέσα στο 2020. Πρόκειται για αύξηση της τάξης του 12%, σε σχέση με τις εγγραφές του 2019, η οποία δείχνει ότι έχουν ενισχυθεί τα προβλήματα εθισμού στον τζόγο. Τα ίδια στοιχεία δείχνουν ότι η περιφέρεια με τις περισσότερες αιτήσεις είναι αυτή της Ανδαλουσίας, με το 24,5% του συνόλου, ενώ ακολουθεί η περιφέρεια γύρω από τη Μαδρίτη, με το 17% του συνόλου. Η περιφέρεια με τις περισσότερες νέες εγγραφές μέσα στο 2020, τέλος, ήταν οι Βαλεαρίδες Νήσοι, με αύξηση 56,9%.

 

Πώς λειτουργεί το ισπανικό πρόγραμμα εθελοντικού αποκλεισμού;

Το πρόγραμμα εθελοντικού αποκλεισμού της Ισπανίας έχει εθνική εμβέλεια, αλλά αφορά αποκλειστικά στα online τυχερά παιχνίδια. Ένας παίχτης που θα εγγραφεί στο πρόγραμμα δε θα έχει πρόσβαση σε οποιαδήποτε νόμιμη ιστοσελίδα τυχερών παιχνιδιών σε ολόκληρη τη χώρα, αλλά θα μπορεί να παίζει σε πρακτορεία στοιχήματος και άλλα επίγεια τυχερά παιχνίδια. Άλλωστε, τα επίγεια τυχερά παιχνίδια ρυθμίζονται από κάθε περιφέρεια ξεχωριστά, γεγονός που σημαίνει ότι, αν κάποιος θέλει να αποκλειστεί και από αυτά θα πρέπει να καταθέσει ξεχωριστή αίτηση στην περιφέρεια διαμονής του ή σε οποιαδήποτε άλλη περιφέρεια.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.