Θετικές προς το νέο φόρο οι στοιχηματικές εταιρίες στην Ιρλανδία

Αν και έχουμε συνηθίσει τις στοιχηματικές εταιρίες (όπως και κάθε επιχείρηση) να αντιδρούν αρνητικά σε κάθε νέο φόρο που καλούνται να πληρώσουν, αυτές που λειτουργούν νόμιμα στην Ιρλανδία αποτέλεσαν πρόσφατα την εξαίρεση, καθώς χαιρέτισαν την απόφαση του αρμόδιου υπουργού να θεσπίσει ένα νέο φόρο. Ο νέος φόρος αποτελεί την πρώτη νομοθετική εξέλιξη στην ιρλανδική αγορά τα τελευταία χρόνια και τα έσοδά του θα χρησιμοποιούνται για την καταπολέμηση του εθισμού στον τζόγο.

Οι στοιχηματικές εταιρίες που δραστηριοποιούνται νόμιμα στη χώρα υποδέχθηκαν με ικανοποίηση το νέο νόμο, καθώς αποτελεί το πρώτο βήμα μετά από χρόνια, προκειμένου να μπει σε μια τάξη το τοπίο της αγοράς.

 

Θετική η IBA για το νέο νόμο

Παρά το γεγονός ότι πρόκειται για ένα νέο φόρο, η IBA (Irish Bookmakers Association) χαιρέτισε την πρωτοβουλία του υπουργού Δικαιοσύνης και Ισότητας της Ιρλανδίας, Charlie Flanagan. Ο νόμος προβλέπει ότι κάθε στοιχηματική εταιρία (αλλά και οποιαδήποτε άλλη εταιρεία που προσφέρει τυχερά παιχνίδια) είναι υποχρεωμένη να πληρώνει ένα νέο φόρο, με σκοπό τα χρήματα να χρησιμοποιηθούν για την καταπολέμηση του εθισμού στον τζόγο.

Η IBA βλέπει θετικά το νέο νόμο για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι ότι αφορά στους πάντες και όχι μόνο στις επίγειες στοιχηματικές εταιρίες που πλήρωναν έως τώρα. Και ο δεύτερος είναι ότι σημαίνει νέες ζυμώσεις και κινήσεις στον ισχύοντα νόμο, ο οποίος τέθηκε σε ισχύ το 2013, αλλά εφαρμόζεται ελάχιστα στην αγορά στοιχήματος. Συγκεκριμένα, ο συγκεκριμένος νόμος, εκτός από ανεπίκαιρος είναι πλέον και πρακτικά ανεφάρμοστος, αφού δε λειτουργούν όπως πρέπει οι αρμόδιες ρυθμιστικές Αρχές, με αποτέλεσμα η ρύθμιση της αγοράς να πέφτει στα χέρια των ίδιων των εταιριών.  

Σύμφωνα με την IBA, λοιπόν, ο νέος νόμος μπορεί να αποτελέσει την αρχή μιας συνολικής αναδιάρθρωσης του ισχύοντος νομικού πλαισίου και το ξεκίνημα της τυπικής εφαρμογής των νόμων.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.