Αυξήθηκαν τα έσοδα της αγοράς τυχερών παιχνιδιών της Λιθουανίας

Για πρώτη φορά, η αγορά τυχερών παιχνιδιών της Λιθουανίας εξασφάλισε έσοδα που ξεπερνούν το όριο των 100 εκατομμυρίων ευρώ και οι υπεύθυνοι είναι άκρως ικανοποιημένοι για τις οικονομικές επιδόσεις της αγοράς, αφού δικαιολογείται πλήρως η απόφαση για την επέκτασή της.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της αρμόδιας ρυθμιστικής Αρχής, η λιθουανική αγορά online στοιχήματος εξασφάλισε έσοδα της τάξης των 112,6 εκατομμυρίων ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 13,1%, σε σχέση με το 2018.

 

Τα οικονομικά στοιχεία της λιθουανικής αγοράς

Η αρμόδια ρυθμιστική αρχή ανακοίνωσε ότι ο συνολικός τζίρος της αγοράς ανήλθε στα 1,10 δις ευρώ, με τους παίχτες να έχουν εξασφαλίσει κέρδη άνω των 987 εκατομμυρίων, παίζοντας σε επίγεια και online τυχερά παιχνίδια.

Σημαντική στην αύξηση των εσόδων ήταν η συμβολή των online τυχερών παιχνιδιών, τα οποία εξασφάλισαν 40,5 εκατομμύρια ευρώ, το 44,5% των συνολικών εσόδων της αγοράς. Από αυτά τα έσοδα, τα 23,9 εκατομμύρια ευρώ (το 31,1% των συνολικών εσόδων) προήλθαν από το online στοίχημα, ενώ τα online καζίνο εξασφάλισαν έσοδα της τάξης των 420.978 ευρώ.

Η οικονομική πορεία της online αγοράς τυχερών παιχνιδιών στη Λιθουανία, πάντως, είναι εξαιρετική. Η αγορά νομιμοποιήθηκε το 2016 και από τότε η ανάπτυξή της είναι σημαντική. Άλλωστε, το 2016 εξασφάλισε έσοδα 15,5 εκατομμυρίων ευρώ, το 2017 21,8 εκατομμύρια ευρώ και το 2018 28 εκατομμύρια ευρώ.

 

Επιπλέον στοιχεία για τη λιθουανική αγορά

Η αρμόδια Αρχή ανακοίνωσε, επίσης, και κάποια ακόμη ενδιαφέροντα στοιχεία. Σύμφωνα με αυτά, το κόστος των τυχερών παιχνιδιών ανά νοικοκυριό άγγιξε το 23% του προϋπολογισμού διασκέδασης. Όσον αφορά στον τομέα των λοταριών, τέλος, οι Λιθουανοί ξόδεψαν συνολικά 113,9 εκατομμύρια ευρώ και κέρδισαν 64 εκατομμύρια ευρώ, περισσότερα κατά 9,8% από ότι το 2018.

Δείτε τα οικονομικά αποτελέσματα της λιθουανικής αγοράς για το πρώτο εξάμηνο του 2019.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.