Αντιπαραθέσεις για τη δημιουργία “στοιχηματικού παράδεισου” στην Ισπανία

Πριν μερικές εβδομάδες, η κυβέρνηση της Ισπανίας ανακοίνωσε την πρόθεσή της να δημιουργήσει ουσιαστικά έναν “στοιχηματικό παράδεισο” σε επιλεγμένες αυτόνομες πόλεις της, προκειμένου να εκμεταλλευτεί το γεγονός ότι το Γιβραλτάρ (ένας από τους υπάρχοντες φορολογικούς παράδεισους για τις στοιχηματικές εταιρείες) θα επηρεαστεί αρνητικά από το Brexit. Ωστόσο, τα σχέδιά της αυτά έχουν προκαλέσει αρκετές πολιτικές αντιπαραθέσεις, ειδικά εντός των αυτόνομων πόλεων που αφορούν οι ρυθμίσεις.

Αυτό σημαίνει ότι οι ισπανικές Αρχές θα πρέπει να αναβάλλουν τουλάχιστον τα σχέδιά τους και να προσεγγίσουν με διαφορετικό τρόπο την υπόθεση, η οποία έχει προκαλέσει αρκετές αντιδράσεις.

 

Ποια είναι τα σχέδια της ισπανικής κυβέρνησης;

Αυτή τη στιγμή, πολλές στοιχηματικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται νόμιμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση εδρεύουν στο Γιβραλτάρ. Η χώρα, άλλωστε, αποτελεί παράδεισο για τις εταιρείες αυτές, λόγω της χαμηλής φορολογίας, μα και άλλων πρωτοβουλιών που έχουν ακριβώς αυτόν τον σκοπό: να προσεγγίσουν στοιχηματικές ή άλλες εταιρείες.

Αυτό το έχει καταφέρει άψογα το Γιβραλτάρ. Ωστόσο, η προοπτική του Brexit θα βλάψει τις ιδανικές συνθήκες που προσφέρει η χώρα. Και ακριβώς εδώ εισέρχεται η Ισπανία που, σύμφωνα με τους αρμόδιους, μπορεί να αποτελέσει το νέο φορολογικό παράδεισο των εταιρειών στοιχήματος. Βέβαια, τα σχέδια των αρμοδίων δεν περιλαμβάνουν ολόκληρη τη χώρα, αλλά τις αυτόνομες πόλεις Ceuta και Melilla, που βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από το Γιβραλτάρ. Σε αυτές τις δύο πόλεις μπορούν να μειωθούν οι φόροι και να δημιουργηθούν νέες προοπτικές επιχειρηματικής ανάπτυξης.

Ωστόσο, η πρόθεση αυτή της ισπανικής κυβέρνησης έχει προκαλέσει αντιδράσεις στα κόμματα των δύο αυτόνομων πόλεων, με αποτέλεσμα να τίθενται σοβαρά εμπόδια στην υλοποίησή της.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.