Ξεκίνησε ο εθελοντικός αποκλεισμός στοιχηματικών διαφημίσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο

Οι εταιρείες στοιχημάτων του Ηνωμένου Βασιλείου συμφώνησαν να αποκλειστούν εθελοντικά από τις ζωντανές μεταδόσεις αγώνων και, αρχής γενομένης από την 1η Αυγούστου, σταμάτησαν να προβάλλουν τις διαφημίσεις τους κατά τη διάρκεια των τηλεοπτικών και online μεταδόσεων. Αυτό σημαίνει ότι κάθε αγώνας ποδοσφαίρου ή άλλου αθλήματος (μόνη εξαίρεση αποτελούν οι αγγλικές κυνοδρομίες και ιπποδρομίες) δε θα διακόπτεται πια από στοιχηματικές διαφημίσεις.

Η απόφαση πάρθηκε εθελοντικά και ομόφωνα, μετά την κατακραυγή που προκάλεσε ο τεράστιος αριθμός στοιχηματικών διαφημίσεων το περσινό καλοκαίρι, κατά τη διάρκεια των ζωντανών μεταδόσεων του Μουντιάλ της Ρωσίας.

 

Τέλος οι στοιχηματικές διαφημίσεις στις ζωντανές μεταδόσεις

Η πρωτοβουλία για τον εθελοντικό αποκλεισμό στοιχηματικών διαφημίσεων ανήκει στην IGRG (Industry Group for Responsible Gambling) και βρήκε σύμφωνες όλες τις εταιρείες στοιχήματος στο Ηνωμένο Βασίλειο. Στο εξής, λοιπόν, δε θα μεταδίδονται στοιχηματικές διαφημίσεις κατά τη διάρκεια ζωντανών μεταδόσεων, στο ραδιόφωνο, στην τηλεόραση και στο διαδίκτυο.

Ο αποκλεισμός ισχύει για το διάστημα από πέντε λεπτά πριν την έναρξη της ζωντανής μετάδοσης ενός αγώνα έως πέντε λεπτά μετά τη λήξη του. Επιπλέον, επεκτείνεται και σε αθλητικές εκπομπές που μεταδίδουν highlights ενός αγώνα, αλλά και σε αγώνες που μεταδίδονται σε επανάληψη.

 

Ανοίγει ο δρόμος για περισσότερους αποκλεισμούς;

Η συγκεκριμένη συμφωνία ανάμεσα στις στοιχηματικές εταιρείες, πάντως, άνοιξε ένα ακόμη θέμα, που αφορά στις στοιχηματικές χορηγίες στον αθλητισμό. Σε συνδυασμό και με τη νέα καμπάνια της Paddy Power, η οποία ζητά να μειωθούν οι εμφανίσεις των στοιχηματικών εταιρειών στις φανέλες των ποδοσφαιρικών ομάδων, οι υπεύθυνοι εξετάζουν και το συγκεκριμένο θέμα και το ενδεχόμενο να υπάρξει μια παρόμοια συμφωνία αποκλεισμού και στον ευαίσθητο τομέα των χορηγιών.

Τέλος να θυμίσουμε πως την αρχή την έκανε το τηλεοπτικό δίκτυο Sky το οποίο ανέλαβε την πρωτοβουλία να μειώσει τις στοιχηματικές διαφημίσεις κατά τη διάρκεια ζωντανών μεταδόσεων αθλητικών γεγονότων και είχε μάλιστα είχε καλέσει και άλλα τηλεοπτικά δίκτυα να πράξουν το ίδιο.

 Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.