Φορολόγηση των ιστοσελίδων τυχερών παιχνιδιού του εξωτερικού ζητά ο Πρόεδρος των Φιλιππίνων

Ο Πρόεδρος των Φιλιππίνων, Rodrigo Duterte, ζήτησε από τους νομοθέτες της κυβέρνησης να συντάξουν και να εγκρίνουν ένα νέο νόμο, ο οποίος θα υποχρεώνει για πρώτη φορά τις ιστοσελίδες στοιχήματος και άλλων τυχερών παιχνιδιού του εξωτερικού να πληρώνουν φόρους στο κράτος, εφόσον προσεγγίζουν Φιλιππινέζους παίχτες. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο, μάλιστα, ο νέος φόρος θα αφορά, όχι μόνο τις εταιρείες που λειτουργούν τις ιστοσελίδες, αλλά και τους υπαλλήλους τους που διαμένουν στη χώρα.

Οι Φιλιππίνες προσπαθούν να συγκεντρώσουν όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα στα κρατικά ταμεία, καθώς η χώρα αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα και είναι χρεωμένη, ειδικά μετά την επέλαση της πανδημίας. Σύμφωνα με τους αρμόδιους, η φορολογία των ιστοσελίδων που εδρεύουν στη χώρα δεν είναι αρκετή, οπότε απαιτείται η για πρώτη φορά φορολόγηση και εκείνων που εδρεύουν στο εξωτερικό.

 

Τα σχέδια των Φιλιππίνων για τις ιστοσελίδες του εξωτερικού

Ο νόμος που ζήτησε ο Πρόεδρος των Φιλιππίνων προβλέπει δύο διαφορετικούς φόρους για όσους σχετίζονται με online τυχερά παιχνίδια και αμφότεροι είναι αρκετά υψηλοί. Συγκεκριμένα, οι ιστοσελίδες που εδρεύουν στο εξωτερικό, αλλά δραστηριοποιούνται στις Φιλιππίνες θα είναι υποχρεωμένες να πληρώνουν 5% επί των εσόδων τους, ενώ οι υπάλληλοί τους που διαμένουν στη χώρα θα πρέπει να πληρώνουν 25% επί του μισθού τους.

Ο συγκεκριμένος νόμος θα ωφελήσει εις διπλούν τις Φιλιππίνες, σύμφωνα με την κυβέρνηση. Πρώτον, οι αρμόδιοι θα αποκτήσουν μια καλύτερη εικόνα της αγοράς, αφού αυτή τη στιγμή λειτουργούν με άδεια οι ντόπιες ιστοσελίδες, αλλά και πολλές ιστοσελίδες του εξωτερικού, οι οποίες δεν είναι υποχρεωμένες να αποκτήσουν άδεια. Δημιουργώντας ένα φορολογικό μητρώο, λοιπόν, θα γνωρίζουν ακριβώς ποιες ιστοσελίδες δραστηριοποιούνται στη χώρα.

Δεύτερον και σημαντικότερο, οι Φιλιππίνες θα αποκτήσουν σημαντικά έσοδα από το νέο φόρο. Σύμφωνα με κάποιους υπολογισμούς, μάλιστα, τα έσοδα αυτά μπορούν να ξεπεράσουν ακόμα και εκείνα των νόμιμων ντόπιων ιστοσελίδων. Και τα έσοδα αυτά είναι αναγκαία, προκειμένου οι Φιλιππίνες να καλύψουν κάποια από τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.