Την επαναφορά του επιπλέον στοιχηματικού φόρου εξετάζει η Κένυα

Πριν μερικούς μήνες, η κυβέρνηση στην Κένυα ανακοίνωσε την επιβολή ενός νέου επιπλέον φόρου για όσες στοιχηματικές εταιρείες δραστηριοποιούνται νόμιμα στη χώρα. Ο νέος φόρος τελικά αποσύρθηκε από τον προϋπολογισμό του 2020, μετά και από έντονες αντιδράσεις από φορείς της αγοράς, αλλά όπως φαίνεται, θα επιστρέψει σύντομα.

Θυμίζουμε ότι ο συγκεκριμένος φόρος θα αυξήσει σημαντικά τα έξοδα των στοιχηματικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται νόμιμα στην Κένυα, αφού αγγίζει το 20% του τζίρου τους.

 

Τα νέα σχέδια της κυβέρνησης για τον φόρο

Οι αρμόδιοι είχαν προγραμματίσει αρχικά να επιβάλλουν το νέο φόρο μέσω του προϋπολογισμού του 2020, που υπογράφτηκε πριν μερικές ημέρες από τον Πρόεδρο της Κένυας, Uhuru Kenyatta. Ωστόσο, οι έντονες αντιδράσεις των στοιχηματικών εταιρειών και άλλων φορέων της αγοράς τους ανάγκασαν να το ξανασκεφτούν. Άλλωστε, όπως παραδέχθηκαν και οι ίδιοι, η χρονική στιγμή που επέλεξαν θα εξουθενώσει οικονομικά τις στοιχηματικές εταιρείες, που έχουν να αντιμετωπίσουν και τις συνέπειες της εξάπλωσης της πανδημίας.

Ο φόρος, λοιπόν, αφαιρέθηκε από τον φετινό προϋπολογισμό, αλλά δε θα μείνει πολύ στα συρτάρια της κυβέρνησης. Σύμφωνα με τους αρμόδιους, ο νόμος θα προταθεί ξανά στην Εθνική Συνέλευση της χώρας, που θα διεξαχθεί εντός των επόμενων 6 μηνών.

Οι νόμιμες εταιρείες στοιχήματος που δραστηριοποιούνται στην Κένυα, πάντως, επιμένουν ότι ο συγκεκριμένος φόρος θα προκαλέσει τεράστια οικονομική ζημιά στην αγορά. Πολλές εταιρείες θα αναγκαστούν να αποχωρήσουν από τη χώρα, ενώ άλλες απλά θα κλείσουν. Παράλληλα, όσες παραμείνουν θα αναγκαστούν να μετακυλήσουν κομμάτι του κόστους στους παίχτες του στοιχήματος, με αποτέλεσμα να τους ωθήσουν στις παράνομες ιστοσελίδες, που θα μπορούν να τους προσφέρουν υψηλότερες αποδόσεις.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.