Και η Πολιτεία της Indiana υπέρ του νόμιμου στοιχήματος στις ΗΠΑ

Όσο οι υπεύθυνοι της Πολιτείας του New Jersey αγωνίζονται δικαστικά υπέρ της νομιμοποίησης του στοιχήματος στις ΗΠΑ και κατά του ομοσπονδιακού νόμου PASPA (που απαγορεύει σε κάθε Πολιτεία να ρυθμίσει μόνη της την αγορά στοιχήματος εντός των συνόρων της) κι άλλες Πολιτείες των ΗΠΑ στηρίζουν έμπρακτα και μη το άνοιγμα της αγοράς στη χώρα. Ο πιο πρόσφατος σύμμαχος του σκοπού της νομιμοποίησης του στοιχήματος, μάλιστα, ήταν ο λιγότερο αναμενόμενος!

Πρόκειται για την Πολιτεία της Indiana, η οποία αποτελεί την έδρα της NCAA, της Εθνικής Ένωσης Κολεγιακών Αθλημάτων. Η NCAA πρωτοστατεί στον αγώνα διατήρησης του υπάρχοντος status quo, καθώς έχει εκφράσει από την πρώτη στιγμή την αντίθεσή της στο ενδεχόμενο νομιμοποίησης του στοιχήματος σε οποιαδήποτε από τις Πολιτείες στις ΗΠΑ, ενώ βρίσκεται και αντίπαλη του New Jersey στον δικαστικό του αγώνα.

 

Ανοιχτά υπέρ της νομιμοποίησης η Indiana

Αναλυτικότερα, σε πρόσφατες δηλώσεις του, ένας από τους Ρεπουμπλικάνους εκπροσώπους της Πολιτείας, ο Alan Morrison, εξέφρασε ανοιχτά την υποστήριξή του για τη νομιμοποίηση του στοιχήματος στην Indiana. Ο Morrison, μάλιστα, δήλωσε πως προθυμοποιείται να είναι εκείνος που θα παρουσιάσει ένα νομοσχέδιο ρύθμισης της αγοράς στοιχήματος της Πολιτείας.

Ο ίδιος, μάλιστα, σχολίασε και τη στάση της NCAA, λέγοντας ότι καταλαβαίνει μεν τις ανησυχίες των υπευθύνων, αλλά κι αυτοί πρέπει να καταλάβουν ότι το τοπίο της αγοράς τυχερών παιχνιδιών αλλάζει σε ολόκληρη τη χώρα. Και, φυσικά, θα πρέπει να κατανοήσουν ότι, εφόσον δοθεί η ευκαιρία νομιμοποίησης του στοιχήματος, η Indiana θα έχει δικαίωμα να δημιουργήσει τη δική της αγορά, όπως θα έχουν και όλες οι υπόλοιπες Πολιτείες.

Εφόσον, πάντως, το New Jersey δικαιωθεί δικαστικά, η απόφαση για το δικαίωμα της Indiana να ανοίξει την αγορά του στοιχήματος θα ληφθεί έως τον Μάρτιο.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.