Απαγόρευση των στοιχημάτων σε λοταρίες ζητούν στην Ιρλανδία

Η Premier Lotteries Ireland (PLI), η εταιρεία που διεξάγει τις κληρώσεις του Εθνικού Λαχείου στην Ιρλανδία, ζητά από τους αρμόδιους να λάβουν μέτρα, ώστε να απαγορευθεί η δυνατότητα στοιχηματισμού στα αποτελέσματα των λοταριών. Η συγκεκριμένη πρακτική είναι αρκετά συνηθισμένη, καθώς πολλές εταιρίες στοιχημάτων του εξωτερικού προσφέρουν τη δυνατότητα στοιχηματισμού στο Εθνικό Λαχείο της χώρας, μα και σε άλλες λοταρίες, χωρίς να είναι απαραίτητη η απόκτηση κάποιου δελτίου.

Σύμφωνα με την PLI, η συγκεκριμένη πρακτική στερεί απαραίτητα έσοδα από την εταιρεία, με αποτέλεσμα οι κληρώσεις του λαχείου να μην είναι οικονομικά συμφέρουσες.

 

Περιορισμένες ευθύνες για τις στοιχηματικές εταιρείες

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η PLI, οι στοιχηματικές εταιρίες που προσφέρουν τη δυνατότητα στοιχηματισμού στο αποτέλεσμα των λοταριών της χώρας δεν είναι υποχρεωμένες να μοιράζουν τα κέρδη τους σε φιλανθρωπικούς σκοπούς, ενώ παράλληλα προσφέρουν τη δυνατότητα διεκδίκησης τζακπότ. Έτσι, η διοργανώτρια Αρχή έχει περισσότερα έξοδα, αλλά λιγότερα έσοδα, σε σύγκριση με τις εταιρίες στοιχήματος που εδρεύουν στο εξωτερικό.

 

Τι ζητά η PLI;

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας Irish Sun, οι υπεύθυνοι της PLI έχουν συναντηθεί με μια σειρά υπουργών της χώρας, προκειμένου να πιέσουν για τη θέσπιση ενός νέου νόμου, ο οποίος θα απαγορεύει τη διεξαγωγή στοιχήματος σε αποτελέσματα λοταριών. Ένας τέτοιος νόμος ισχύει και στη γειτονική Αγγλία, με αποτέλεσμα η διοργανώτρια εταιρεία να μην αντιμετωπίζει παρόμοια προβλήματα.

Εκπρόσωπος της εταιρείας, μάλιστα, δήλωσε ότι οι επαφές με υπουργούς θα συνεχιστούν, έως ότου κλείσει το παραθυράκι στον σχετικό νόμο και το Εθνικό Λαχείο επανέλθει πάλι χωρίς εμπόδια στον σκοπό που δημιουργήθηκε για να εξυπηρετήσει: τη συγκέντρωση χρημάτων για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.