Σε ισχύ ο προσωρινός νόμος για τα τυχερά παιχνίδια στην Ιρλανδία

Η Ιρλανδία βρίσκεται εν μέσω μιας μεγάλης αναδιάρθρωσης του νόμου που ρυθμίζει τη λειτουργία τυχερών παιχνιδιών και οι αρμόδιοι, σε συνεργασία με τις νόμιμες εταιρείες στοιχήματος και τυχερών παιχνιδιών, διαπραγματεύονται τις τελευταίες λεπτομέρειες. Παράλληλα, όμως, τέθηκε σε ισχύ ένας νέος νόμος για τα τυχερά παιχνίδια, ο οποίος θα έχει προσωρινή ισχύ και στόχο να ρυθμίζει την αγορά, έως ότου ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις και κάνει το ντεμπούτο του ο νέος νόμος.

Η παρουσία ενός προσωρινού νόμου για τα τυχερά παιχνίδια στην Ιρλανδία προέκυψε από την ανάγκη ρύθμισης της αγοράς έως το 2021, που θα τεθεί σε ισχύ ο βασικός νόμος. Άλλωστε, το ρυθμιστικό πλαίσιο στην Ιρλανδία έχει πολλά κενά (μεταξύ άλλων απουσιάζει ακόμα και μια αρμόδια ρυθμιστική Αρχή, με αποτέλεσμα οι νόμιμες στοιχηματικές να αυτορυθμίζονται!) και οι αρμόδιοι αποφάσισαν να κλείσουν προσωρινά κάποια από αυτά.

 

Οι διατάξεις του προσωρινού νόμου στην Ιρλανδία

Ο νέος νόμος έχει ήδη τεθεί σε ισχύ και θα ισχύει έως την έναρξη λειτουργίας της νέας αγοράς τυχερών παιχνιδιών της Ιρλανδίας, το 2021. Πρόκειται ουσιαστικά για μια έκτακτη διάταξη στο νόμο του 2019, η οποία επικαιροποιεί τη λειτουργία της αγοράς στον επίγειο και στον online τομέα.

Η σημαντικότερη διάταξη του νέου και προσωρινού νόμου αφορά στην επιβολή κατώτατης ηλικίας για όσους συμμετέχουν στα τυχερά παιχνίδια κάθε τύπου. Οι Ιρλανδοί θα μπορούν στο εξής να συμμετέχουν σε τυχερά παιχνίδια, μόνο αν έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους. Παράλληλα, ο προσωρινός νόμος φέρνει σημαντικές αλλαγές στον τομέα της προώθησης και διαφήμισης των υπηρεσιών τυχερών παιχνιδιών, επιβάλλοντας αρκετούς περιορισμούς, ειδικά όσον αφορά στις διαφημίσεις που μπορεί να θεωρηθεί ότι απευθύνονται και σε ανήλικους.

Τέλος, ο προσωρινός νόμος λειαίνει το έδαφος και για το ντεμπούτο της νέας αγοράς online τυχερών παιχνιδιών, αφού φροντίζει να διευκολύνει τη διαδικασία αίτησης αδειοδότησης.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.