Σίγουρες οι αλλαγές στο νόμο περί στοιχήματος του Ηνωμένου Βασιλείου

Ανεξάρτητα από το νικητή των επερχόμενων εκλογών στο Ηνωμένο Βασίλειο, η αγορά στοιχήματος και τυχερών παιχνιδιών στη χώρα θα έχει να αντιμετωπίσει νέους περιορισμούς και περισσότερο ή λιγότερο σημαντικές αλλαγές, αφού οι εκπρόσωποι των κορυφαίων κομμάτων έχουν επιβεβαιώσει παρεμβάσεις στις προεκλογικές δεσμεύσεις τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι Συντηρητικοί, οι Εργατικοί και οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες δεσμεύθηκαν να πραγματοποιήσουν αλλαγές σε διαφορετικές πτυχές της αγοράς.

Άλλωστε, ο νόμος που ισχύει σήμερα στο Ηνωμένο Βασίλειο και ρυθμίζει την λειτουργία της αγοράς ισχύει από το 2005. Για αυτό το λόγο, οι περισσότεροι πολιτικοί είναι διατεθειμένοι να τον επικαιροποιήσουν, με αλλαγές που θα είναι σύμφωνες με το πνεύμα της εποχής.

 

Οι αλλαγές που έρχονται στην αγγλική αγορά στοιχήματος

Αλλαγές για το νόμο περί στοιχήματος στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει ήδη ανακοινώσει ο πρωθυπουργός Boris Johnson, ο οποίος χαρακτήρισε το σημερινό νομοθετικό πλαίσιο αναλογικό σε μια ψηφιακή εποχή. Οι Συντηρητικοί, άλλωστε, έχουν δεσμευθεί για την εξέταση της απαγόρευσης χρήσης πιστωτικών καρτών στο στοίχημα, αλλά και για την επιβολή ακόμη αυστηρότερων περιορισμών, όσον αφορά στους ανήλικους.

Παράλληλα, για αλλαγές έχουν δεσμευθεί και οι Εργατικοί, στην περίπτωση που εκλεχθούν στην κυβέρνηση. Οι περιορισμοί που εξετάζουν είναι η μείωση των διαφημίσεων, ειδικά κατά τη διάρκεια ζωντανών μεταδόσεων, συγκεκριμένα όρια στα χρήματα που θα μπορούν να ξοδέψουν οι παίχτες, αλλά και αύξηση των συνεισφορών των στοιχηματικών εταιρειών στη δημόσια υγεία.

Οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες, τέλος, προτείνουν ήδη την απαγόρευση της χρήσης πιστωτικών καρτών, τους περιορισμούς στις στοιχηματικές διαφημίσεις, αλλά και την θέσπιση ενός νέου φορέα (αντίστοιχου του Συνηγόρου του Καταναλωτή) στον τομέα των τυχερών παιχνιδιών.

Όπως φαίνεται, λοιπόν, όποιο κι αν θα είναι το αποτέλεσμα των επερχόμενων εκλογών στο Ηνωμένο Βασίλειο, θα υπάρξουν αλλαγές στο νόμο περί στοιχήματος. Και κάτι τέτοιο ενδεχομένως επηρεάσει και άλλες αγορές, που έχουν ως πρότυπο την άκρως επιτυχημένη αγγλική αγορά.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.