Φορολόγηση των υπαλλήλων των κινεζικών στοιχηματικών εταιρειών αποφάσισαν οι Φιλιππίνες

Οι Φιλιππίνες αναζητούν περισσότερα έσοδα από τη δραστηριοποίηση των κινεζικών στοιχηματικών εταιρειών στη χώρα και οι αρμόδιοι αποφάσισαν τελικά να φορολογήσουν, όχι μόνο τα έσοδα που προκύπτουν από τα στοιχήματα, αλλά και τους ίδιους τους υπαλλήλους, οι οποίοι έχουν μεταναστεύσει από την Κίνα για να εργαστούν στον τομέα του online στοιχήματος.

Οι Φιλιππίνες, άλλωστε, αποτελούν εδώ και μερικούς μήνες ένα καταφύγιο για τις κινεζικές εταιρείες στοιχήματος. Σε αντίθεση με την Κίνα, όπου η φορολογία και τα ενοίκια είναι τεράστια, στη γειτονική χώρα οι προϋποθέσεις ανάπτυξης είναι πιο ευνοϊκές, με αποτέλεσμα τη μαζική μετανάστευση των εταιρειών στοιχήματος και των υπαλλήλων τους.

 

Νέα έσοδα για το Δημόσιο από τις κινεζικές εταιρείες

Οι κινεζικές εταιρείες στοιχημάτων που πλέον εδρεύουν στις Φιλιππίνες, αλλά συνεχίζουν να δραστηριοποιούνται νόμιμα στην Κίνα, πληρώνουν κανονικά φόρους εδώ και μερικούς μήνες, χάρη σε ένα νέο νόμο που τέθηκε σε ισχύ στη χώρα. Ήδη από τότε, μάλιστα, οι αρμόδιοι εξέταζαν και το ενδεχόμενο να φορολογήσουν τους υπαλλήλους των εταιρειών αυτών – Κινέζους πολίτες που ακολούθησαν τις εταιρείες στοιχήματος και πλέον εργάζονται στις Φιλιππίνες.

Η μαζική εισροή εργατών από την Κίνα στις Φιλιππίνες έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις και τα έσοδα που θα αποκομίσει το Δημόσιο από τους νέους φόρους θα καθησυχάσουν σίγουρα τα πνεύματα. Ήδη, άλλωστε, η προσπάθεια καταγραφής των Κινέζων εργατών στις Φιλιππίνες ολοκληρώθηκε και από αυτή προέκυψαν εντυπωσιακά στοιχεία. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, περισσότεροι από 200.000 Κινέζοι έχουν αποκτήσει άδεια για εργασία στη χώρα, με το 90% αυτών να εργάζεται στον χώρο του online στοιχήματος και των υπόλοιπων τυχερών παιχνιδιών του διαδικτύου.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των αρμοδίων, τέλος, το νέο φορολογικό μέτρο θα αποφέρει περισσότερα από 418 εκατομμύρια δολάρια.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.