Σε άνοδο οι μετοχές των εταιριών στοιχήματος λόγω της νομιμοποίησης στις ΗΠΑ

Τα νέα που προέρχονται από τις ΗΠΑ, σχετικά με την κατάργηση του ομοσπονδιακού νόμου PASPA και την επικείμενη νομιμοποίηση του στοιχήματος στη χώρα, είχαν σημαντικές επιπτώσεις, όχι μόνο στο νομοθετικό τομέα, αλλά και στον οικονομικό. Ειδικά οι εταιρίες στοιχήματος που έχουν βλέψεις για επενδύσεις στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού είδαν τις μετοχές τους να εκτινάσσονται στο Χρηματιστήριο!

Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά το σημερινό άνοιγμα του Χρηματιστηρίου, λίγες ώρες μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ να νομιμοποιήσει ουσιαστικά το στοίχημα στη χώρα, οι μετοχές όλων των στοιχηματικών εταιριών που προσανατολίζονται σε δραστηριοποίηση στις ΗΠΑ παρουσίασαν σημαντική αύξηση.

 

Τι σημαίνει η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου;

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ αποφάσισε ότι ο νόμος PASPA είναι αντισυνταγματικός και πως πρέπει να καταργηθεί, καθώς όχι μόνο απαγορεύει το στοίχημα σε όλη τη χώρα (μόνη εξαίρεση αποτελεί η Πολιτεία της Nevada), αλλά δεν επιτρέπει καν στις Πολιτείες να αποφασίσουν οι ίδιες αν επιθυμούν μια ρυθμιζόμενη αγορά του στοιχήματος ή όχι.

Η απόφαση αλλάζει ακριβώς αυτό και πλέον κάθε Πολιτεία των ΗΠΑ θα μπορεί να αποφασίζει αν επιθυμεί να νομιμοποιήσει το στοίχημα ή όχι. Και αυτό με τη σειρά του σημαίνει ότι οι μεγαλύτερες στοιχηματικές εταιρίες του κόσμου θα σπεύσουν να αποκτήσουν τη νόμιμη άδεια δραστηριοποίησης στις Πολιτείες που θα νομιμοποιήσουν το στοίχημα. Και, δεδομένου ότι οι ΗΠΑ αποτελούν μια τεράστια αγορά και ότι πολλές Πολιτείες έχουν ήδη ανακοινώσει την πρόθεσή τους να νομιμοποιήσουν το στοίχημα, οι εταιρίες που θα δραστηριοποιηθούν στη χώρα αναμένουν τεράστια έσοδα.

 

Άνοδος για τις μετοχές των εταιρειών στοιχήματος

Αυτή η εξέλιξη και όλα όσα σημαίνει για τη δραστηριοποίηση των εταιριών στοιχήματος είχε ως αποτέλεσμα πολλές από αυτές να δουν την αξία των μετοχών τους να εκτοξεύεται στο Χρηματιστήριο. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι μετοχές της Paddy Power BetFair παρουσίασαν αύξηση της τάξης του 12%, της William Hill αύξηση της τάξης του 10% και της GVC Holdings (ιδιοκτήτριας της Sportingbet και της Bwin, μεταξύ άλλων) αύξηση της τάξης του 7%. Αύξηση παρουσίασαν κι άλλες εταιρίες στοιχημάτων, όπως η 888 Holdings (15%) και η Stars Group, η οποία ετοιμάζεται να εξαγοράσει την Sky Bet (11%).

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.