Συρρίκνωση του live στοιχήματος θα φέρει η απαγόρευση διαφημίσεων στην Αγγλία

Εν μέσω των συζητήσεων για το ενδεχόμενο της (εθελοντικής ή μη) απαγόρευσης των στοιχηματικών διαφημίσεων κατά τη διάρκεια ζωντανών μεταδόσεων αθλητικών γεγονότων στην Αγγλία, μία νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα επηρεάσει αρνητικά τον αριθμό των live στοιχημάτων, στο ποδόσφαιρο και άλλα αθλήματα.

Η συγκεκριμένη έρευνα διεξήχθη από την εταιρεία ερευνών Harris Interactive και αποκαλύπτει ότι αρκετοί παίχτες θα στοιχηματίζουν λιγότερο κατά τη διάρκεια των αγώνων, αν απαγορευθούν οι στοιχηματικές διαφημίσεις στις ζωντανές μεταδόσεις.

 

1 στους 5 παίχτες θα σταματήσει να στοιχηματίζει live

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, το 81% του συνόλου των ερωτηθέντων απάντησε πως συμφωνεί με την απαγόρευση των στοιχηματικών διαφημίσεων κατά τη διάρκεια ζωντανών μεταδόσεων. Ωστόσο, από το σύνολο των παιχτών του στοιχήματος, μόνο 66% συμφωνεί με την απαγόρευση.

Οι παίχτες στοιχήματος, μάλιστα, απάντησαν πως, σε περίπτωση που απαγορευθούν οι διαφημίσεις, ενδέχεται να μειώσουν ή να σταματήσουν να τοποθετούν live στοιχήματα. Συγκεκριμένα, το 23% δήλωσε ότι θα μειώσει τα live στοιχήματα, ενώ το 18% πως θα τα σταματήσει εντελώς. Το 60%, πάντως, απάντησε ότι, ανεξάρτητα από την απαγόρευση ή όχι των διαφημίσεων, δεν πρόκειται να αλλάξει συμπεριφορά.

Ακόμη και τα μικρά παραπάνω ποσοστά, πάντως, αναμένεται να επηρεάσουν σημαντικά τα έσοδα των στοιχηματικών εταιρειών που διαφημίζουν τις αποδόσεις τους για το live στοίχημα στα διαφημιστικά διαλείμματα των τηλεοπτικών μεταδόσεων.

 

Οι… αυστηρότερες απαντήσεις της έρευνας

Κάποιοι από όσους ερωτήθηκαν στο πλαίσιο της έρευνας της Harris Interactive, μάλιστα, ήταν ακόμη πιο αυστηροί απέναντι στην προβολή των στοιχηματικών εταιρειών. Το 54% θεωρεί ότι θα έπρεπε να απαγορευθεί και η εμφάνιση στοιχηματικών εταιρειών στις εμφανίσεις των επαγγελματιών αθλητών και το 53% να απαγορευθεί η προβολή τους στους αγωνιστικούς χώρους. Το 47%, τέλος, πιστεύει ότι οι στοιχηματικές εταιρείες δε θα έπρεπε να έχουν δικαίωμα χορηγίας προς αθλητικές διοργανώσεις.

Στις αρχές του έτους η αρμόδια Αρχή ρύθμισης της διαφημιστικής αγοράς αποφάσισε να θέσει νέους περιορισμούς στις στοιχηματικές διαφημίσεις.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.