Μειώνονται οι στοιχηματικές διαφημίσεις κατά τη διάρκεια του EURO στη Σκωτία

Το τηλεοπτικό δίκτυο ITV, το οποίο θα μεταδώσει όλες τις αναμετρήσεις του φετινού EURO στην Σκωτία, δεσμεύθηκε ότι θα μειώσει τον αριθμό στοιχηματικών διαφημίσεων που θα μεταδίδει στα διαλείμματα των αγώνων. Το ITV κλήθηκε να απαντήσει στον βουλευτή Ronnie Cowan, ο οποίος ζήτησε καθολική απαγόρευση των στοιχηματικών διαφημίσεων στην τηλεόραση, κατά τη διάρκεια του EURO.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ITV, οι στοιχηματικές διαφημίσεις που θα προβληθούν φέτος κατά τη διάρκεια του EURO θα είναι αρκετά λιγότερες από τις αντίστοιχες που είχαν μεταδοθεί πριν δύο χρόνια, κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ της Ρωσίας. Ο τεράστιος αριθμός των διαφημίσεων κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ, άλλωστε, προκάλεσε αντιδράσεις στη Σκωτία και σε άλλες χώρες και οι υπεύθυνοι θέλουν να καθησυχάσουν όσους φοβούνται ότι η τεράστια προβολή των στοιχηματικών υπηρεσιών μπορεί να οδηγήσει ανήλικους και εθισμένους στο στοίχημα.

 

Η δέσμευσή του ITV για τις στοιχηματικές διαφημίσεις

Στην ανακοίνωση του ITV αναφέρεται ότι ο αριθμός των διαφημίσεων που θα μεταδοθούν κατά τη διάρκεια του EURO θα είναι σημαντικά μικρότερος από εκείνον των διαφημίσεων που μεταδόθηκαν κατά το Μουντιάλ του 2018. Σύμφωνα με τα στοιχεία, το ITV είχε μεταδώσει συνολικά 172 διαφημίσεις που σχετίζονται με το στοίχημα κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ. Παράλληλα, το ITV ανακοίνωσε ότι θα σεβαστεί απόλυτα την απαγόρευση για τη μετάδοση διαφημίσεων κατά τη διάρκεια των ζωντανών μεταδόσεων, αλλά και για τη μετάδοση στοιχηματικών διαφημίσεων πριν τις 9 το βράδυ.

Η ανακοίνωση του ITV, τέλος, αποτέλεσε απάντηση σε όσους ζητούν την πλήρη απαγόρευση των στοιχηματικών διαφημίσεων κατά τη διάρκεια του EURO. Βουλευτές και άλλοι φορείς έχουν συνδέσει την έντονη παρουσία στοιχηματικών διαφημίσεων σε αθλητικές μεταδόσεις με την αύξηση του εθισμού στον τζόγο, παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχουν ανησυχητικά στοιχεία για την αύξηση εκείνων που αντιμετωπίζουν προβλήματα εθισμού. Στην κουβέντα, εξάλλου, συμμετείχε και το BGC (Betting and Gaming Council), το συλλογικό εμπορικό όργανο των στοιχηματικών εταιρειών, το ποσοστό των εθισμένων παιχτών έχει παραμείνει σταθερό τα τελευταία 20 χρόνια και ήδη υπάρχουν κανονισμοί που αποτρέπουν τη χωρίς μέτρο μετάδοση στοιχηματικών διαφημίσεων.

Να αναφέρουμε επίσης πως μια ομάδα φιλανθρωπικών οργανώσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο ζήτησε την καθολική απαγόρευση προβολής στοιχηματικών διαφημίσεων κατά τη διάρκεια του EURO.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.