Δημιουργία κέντρων απεξάρτησης από τον τζόγο ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας

Σε πρόσφατη ομιλία του σε διεθνές συνέδριο στην Κρήτη, ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, ανακοίνωσε την πρόθεση του υπουργείου να δημιουργήσει νέα κέντρα απεξάρτησης, τα οποία θα υποδέχονται συμπολίτες μας με προβλήματα εθισμού στο αλκοόλ, στο διαδίκτυο, αλλά και στον τζόγο. Η συγκεκριμένη κίνηση εντάσσεται στη συνολική αναδιοργάνωση του ισχύοντος νομικού πλαισίου που σχετίζεται με οποιουδήποτε είδους εξάρτηση.

 

Νέα πολυδύναμα κέντρα καταπολέμησης εξαρτήσεων

Αναλυτικότερα, ο υπουργός Υγείας μίλησε πρόσφατα στο 16ο Διεθνές Συνέδριο της ESBRA (European Society for Biomedical Research on Alcoholism), που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης, και ανακοίνωσε την πρόθεση του υπουργείου να αναδιαρθρώσει το υπάρχον νομικό και θεσμικό πλαίσιο στον τομέα των εξαρτήσεων και της αντιμετώπισής τους.

Κομμάτι της αναδιάρθρωσης θα αποτελέσει η δημιουργία νέων ειδικών μονάδων απεξάρτησης από το αλκοόλ, το διαδίκτυο και τον τζόγο. Σύμφωνα με τον υπουργό, θα πρόκειται για πολυδύναμα κέντρα αντιμετώπισης κάθε είδους εξάρτησης, τα οποία θα δημιουργηθούν με χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τα πρώτα από αυτά τα κέντρα θα δημιουργηθούν στην περιφέρεια (η οποία έχει σημαντικότατες ελλείψεις στον τομέα αυτό). Σε αρκετές περιπτώσεις, μάλιστα, θα λειτουργούν και κινητές μονάδες στην περιφέρεια, ώστε να είναι ευκολότερη η πρόσβαση από κατοίκους σε μη αστικές περιοχές.

 

Ειδικά χαρακτηριστικά της αναδιάρθρωσης

Μεγάλο ρόλο στην αναδιάρθρωση του πλαισίου αντιμετώπισης των εξαρτήσεων θα παίξουν, σύμφωνα με τον υπουργό, και οι λεγόμενες αναδυόμενες εξαρτήσεις – πρόκειται για εξαρτήσεις στο διαδίκτυο και στα τυχερά παιχνίδια. Παράλληλα, το νέο σχέδιο δεν περιλαμβάνει μόνο τρόπους αντιμετώπισης των εξαρτήσεων, αλλά και προγράμματα κοινωνικής επανένταξης, ώστε οι πρώην εθισμένοι να μπορούν να λειτουργήσουν ξανά ως μέλη της κοινωνίας.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.