Προμήθεια από τις στοιχηματικές εταιρείες στην Superleague;

Το θέμα παρακράτησης προμήθειας από τις νόμιμες στοιχηματικές εταιρίες για την χρηματοδότηση της ελληνικής Superleague επανήλθε πρόσφατα, μέσω μιας συνέντευξης του αντιπροέδρου του Αστέρα Τρίπολης, Δημήτρη Μποροβήλου. Ο αντιπρόεδρος της ομάδας της Superleague ρωτήθηκε για τα έσοδα που ενδεχομένως χαθούν από την τηλεοπτική κάλυψη των αγώνων και αναφέρθηκε και στο θέμα της προμήθειας, που είχε απασχολήσει ξανά στο παρελθόν τους υπεύθυνους.

Η συγκεκριμένη πρόταση αφορά σε όλες τις στοιχηματικές εταιρίες του διαδικτύου που δραστηριοποιούνται νόμιμα στην Ελλάδα και προσφέρουν επιλογές στοιχηματισμού στην Superleague, αλλά και στον ΟΠΑΠ. Σύμφωνα με τον κ. Μποροβήλο, απαιτείται να βρεθούν νέοι οικονομικοί πόροι, προκειμένου να παραμείνει βιώσιμο το ελληνικό πρωτάθλημα (και οι ομάδες που συμμετέχουν σε αυτό) και είναι άδικο οι στοιχηματικές εταιρίες να εξασφαλίζουν κέρδη από τις ομάδες, χωρίς να συμβαίνει και το αντίστροφο.

 

Το ζήτημα της προμήθειας των στοιχηματικών εταιρειών

Η συγκεκριμένη πρόταση δεν ακούγεται για πρώτη φορά. Εκτός του κ. Μποροβήλου, που επανέφερε το θέμα, με αυτό έχουν ασχοληθεί αρμόδιοι των ομάδων και της ΕΠΟ, αλλά και ο πρώην υπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, ο οποίος είχε συμπεριλάβει σχετική διάταξη στον αθλητικό νόμο. Η συγκεκριμένη διάταξη προέβλεπε καταβολή ενός ποσοστού επί των εσόδων του στοιχήματος από τις στοιχηματικές εταιρίες που περιλαμβάνουν ομάδες της Superleague στα κουπόνια τους. Η διάταξη δεν τέθηκε ποτέ σε ισχύ και, πριν μερικούς μήνες, οι ομάδες και η ΕΠΟ επανέφεραν το θέμα (με τη στήριξη του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη), λόγω των προβλημάτων ρευστότητας που αντιμετωπίζουν.

Θυμίζουμε, τέλος, ότι η πρόταση των ΠΑΕ της Superleague περιλάμβανε ένα ποσοστό επί των κερδών των στοιχηματικών εταιριών, το οποίο θα απέφερε 15 εκατομμύρια ευρώ – 12 για τις ομάδες της Superleague και 3 για τις ομάδες της Football League.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.