Υπέρ της νομιμοποίησης του στοιχήματος στις ΗΠΑ το NBA

Το NBA δήλωσε πρόσφατα μέσω εκπροσώπου του τη στήριξή του στις προσπάθειες νομιμοποίησης της αγοράς στοιχήματος στις ΗΠΑ, ενώ παράλληλα σκοπεύει να τις ενισχύσει, ασκώντας πολιτικές πιέσεις στο Κογκρέσο. Με αυτόν τον τρόπο, το κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ στον κόσμο στέκεται στο πλευρό όσων επιθυμούν μια ανοιχτή και ρυθμιζόμενη αγορά στοιχήματος στις ΗΠΑ.

Πρόκειται για μια μεταστροφή της στάσης των υπευθύνων του NBA, οι οποίοι δήλωναν μέχρι πέρσι ότι, ενώ θα στήριζαν έναν ομοσπονδιακό νόμο για τη νομιμοποίηση του στοιχήματος, δεν είχαν καμία πρόθεση να υποστηρίξουν τις προσπάθειες για την αλλαγή του υπάρχοντος status quo. Θυμίζουμε ότι το στοίχημα απαγορεύεται στο σύνολο της επικράτειας των ΗΠΑ, με μόνη εξαίρεση την Πολιτεία της Nevada.

 

Η μεταστροφή του NBA

Η στήριξη του NBA στις προσπάθειες νομιμοποίησης της αγοράς του στοιχήματος ήρθε από τα χείλη του Dan Spillane, αντιπροέδρου και βοηθού γενικού συμβούλου του NBA, ο οποίος μίλησε σε συνέδριο για το αθλητικό στοίχημα στη Νέα Υόρκη. Ο Spillane δήλωσε ότι το NBA διαθέτει συμβούλους στην Washington, που μπορούν να πιέσουν για τη νομιμοποίηση του στοιχήματος, αλλά και μια σχετική νομοθεσία στα συρτάρια του, σε περίπτωση που το στοίχημα νομιμοποιηθεί.

Φαίνεται, λοιπόν, πως το NBA ακολουθεί το ρεύμα της εποχής, που θέλει μια νόμιμη αγορά στοιχήματος, η οποία θα μειώσει και τον όγκο των παράνομων στοιχημάτων που τοποθετούν κάθε χρόνο οι Αμερικανοί. Άλλωστε, ο ίδιος ο κομισάριος του NBA, Adam Silver, είχε δηλώσει το περασμένο καλοκαίρι πως πιστεύει ότι το στοίχημα θα είναι νόμιμο στις ΗΠΑ τα επόμενα χρόνια και πως ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα κινητοποιήσει ακόμη περισσότερο τους φιλάθλους.

 

Σημαντική ενίσχυση στον δικαστικό αγώνα του New Jersey

Η νέα στάση του NBA αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά τον δικαστικό αγώνα που δίνει αυτή την εποχή η Πολιτεία του New Jersey. Θέλοντας να νομιμοποιήσουν το στοίχημα εντός των συνόρων της Πολιτείας τους, οι υπεύθυνοι κατέθεσαν προσφυγή έναντι του νόμου PASPA του 1992, ο οποίος απαγορεύει το στοίχημα και δε δίνει σε κάθε Πολιτεία το δικαίωμα να νομοθετήσει υπέρ του. Το New Jersey ζητά να του δοθεί η ελευθερία να αποφασίσει για τη νομιμότητα του στοιχήματος εντός των ορίων της Πολιτείας (όπως έχει κάνει και για τα παιχνίδια των καζίνο) και σε περίπτωση που δικαιωθεί, θα ανοίξει το δρόμο και για άλλες Πολιτείες που θέλουν να νομιμοποιήσουν το στοίχημα.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.